„Alare Technologies“ pristato tikrą monstrą – naują tankų žudiką su dviem granatsvaidžiais: nieko panašaus neturi nė viena pasaulio kariuomenė (Foto)  ()

Ginklas yra lengvai įkraunamas, todėl kariškiai gali pakartotinai panaudoti UAV taupydami pinigus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV vykusioje parodoje AUSA 2022 kompanija „Alare Technologies“ pristatė naują karinį droną BLADE-55 su dviem granatsvaidžiais.

Apie tai praneša Bulgarijos kariuomenės svetainė.

Ant drono korpuso buvo pritvirtinti du NAMMO (Norvegija) pagaminti prieštankiniai granatsvaidžiai M72 LAW, kurie šaudo 66 mm granatomis.

Gamintojo teigimu, BLADE-55 gali pakilti ir nusileisti vertikaliai, sveriantis iki 9 kg, du kartus iš eilės atakuoti transporto priemones iš oro, o tada grįžti į bazę įsikrauti.

 

Šaudmenys yra nebrangūs, todėl toks UAV yra daug pigesnis nei dronai kamikadzės, kurie sprogsta kartu su savo taikiniais.

Įprastu režimu karys užsideda ant peties granatsvaidį M72 LAW ir gali efektyviai pataikyti į taikinius maždaug 350 metrų atstumu. Naudojant tokius ginklus kartu su dronu, kariuomenė žymiai padidina sunaikinimo diapazoną.

„Alare Technologies“ dronui sukūrė savo ugnies valdymo ir autonomines skraidymo sistemas. BLADE-55 dėl įmontuotų kamerų ir jutiklių gali veikti ne tik kaip atakos, bet ir kaip žvalgybinis dronas, o GPS modulis leidžia skristi aklinai prasto matomumo sąlygomis.

 

Atvira architektūra leidžia lengvai atnaujinti arba įdiegti naują programinę įrangą. Bendrovė teigia jau gavusi JAV oro pajėgų leidimą atlikti bandomuosius skrydžius ir tiesioginį šaudymą su BLADE-55.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(47)
(1)
(46)

Komentarai ()