Lietuvos pasienyje - karo monstras: 500 HIMARS, 300 K239 Chunmoo MLRS ir begalė raketų (Video)  (4)

Lenkija kaip reikiant ginkluojasi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Varšuva baigė derybas su Seulu dėl maždaug 300 vnt. K239 Chunmoo raketų sistemų įsigijimo iš Pietų Korėjos.

Tai pranešė Lenkijos gynybos ministras Mariuszas Blaszczakas, informuoja Censor.NET, remdamasis „Defense News“.

Tikimasi, kad atitinkama sutartis bus pasirašyta kitą savaitę jo vizito Seule metu.

Anksčiau Varšuva skelbė apie planus iš JAV įsigyti 500 HIMARS vienetų, tačiau dabartinėmis sąlygomis akivaizdu, kad tokio kiekio įrangos laiku gauti neįmanoma, todėl yra priversta papildomai įsigyti K239 Chunmoo. Tikimasi, kad pirmasis Pietų Korėjos MLRS Lenkiją pasieks 2023 m.

„Be šių įrenginių taip pat pirksime labai daug raketų, tiek didelio tikslumo raketų, kurių skrydžio nuotolis siekia iki 70 kilometrų, tiek taktinių, kurių nuotolis yra apie 300 kilometrų“, – sako Lenkijos gynybos ministerijos vadovas.

Būsimos sutarties vertė neskelbiama.

DW nurodo, kad K239 Chunmoo MLRS iš tikrųjų yra amerikietiško HIMARS atitikmuo Pietų Korėjoje. Kaip rašo Lenkijos specializuotas leidinys „Defence24“, viena iš sutarties sąlygų yra technologijų perdavimas daliniam šių sistemų gamybos lokalizavimui Lenkijos objektuose.

 

Neseniai Lenkija paskelbė apie daugybę susitarimų su Pietų Korėja dėl didelių ginklų siuntų pirkimo iš Pietų Korėjos įmonių, įskaitant savaeigius pabūklus „K9 Thunder“, tankus „K2 Black Panther“ ir lėktuvus FA-50. Kai kuriuose susitarimuose taip pat numatyta galimybė Pietų Korėjos ginklų gamybą lokalizuoti Lenkijos įmonėse. Bendra šių sandorių vertė yra milijardai dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(160)
(3)
(157)

Komentarai (4)