[Žinios trumpai] Baltieji Rūmai atsakė, ar skirtųsi JAV reakcija priklausomai nuo to, kokį branduolinį smūgį suduotų Rusija  ()

Nacionalinio saugumo patarėjas J. Sullivanas sakė, kad branduolinių ginklų panaudojimas Ukrainoje taktinio smūgio forma ar bet kokia kita forma garantuotų JAV atsaką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV prezidento patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Jake'as Sullivanas, kalbėjęs per CNN, sakė, kad Amerikai nėra jokio skirtumo, kokį branduolinį smūgį gali surengti Rusija Ukrainai, nes į bet kokį tokio pobūdžio  veiksmą JAV tikrai atsakys.

Televizijoje laidų vedėja paklausė J. Sullivano, ar JAV atsakymas būtų skirtingas, jei Rusija teoriškai suduotų didelio masto branduolinį smūgį Ukrainai arba panaudotų taktinius branduolinius ginklus, kad sukeltų sprogimą Juodojoje jūroje ar sunaikintų Ukrainos teritorijoje kokį nors objektą.

Jake'as Sullivanas atsakė, kad branduolinis smūgis yra branduolinis smūgis.

„Labai pavojinga daryti skirtumus, koks jis bus – didelio masto ar daug mažesnio. Tai branduolinis smūgis, o JAV visais atvejais reaguos taip pat", – sakė J. Sullivanas.

Anot J. Sullivano, JAV kartu su NATO šalimis ir net kartu su Kinija bei Indija jau nusiuntė Maskvai aiškų signalą, kad kare Ukrainoje apie branduolinio ginklo panaudojimą net negalima svarstyti.

 

NATO generalinis sekretorius papasakojo, kas laukia Rusijos Federacijos branduolinio ginklo panaudojimo prieš Ukrainą atveju. J. Stoltenbergo teigimu, tokie Kremliaus veiksmai sukels fizinį daugelio Ukrainos sąjungininkų ir paties Aljanso atsaką.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(1)
(28)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: