[Žinios trumpai] „Tai patrankų mėsa, juos taškys gabalais“, – įsiutęs rusų kareivis drėbė tiesą apie Rusijos akmens amžių (Video)  ()

Ukrainos žvalgyba perėmė telefono pokalbį, kuriame Rusijos kareivis ir jo pašnekovas kalbėjosi, jog neaišku, kas vyksta šiame kare – Ukraina turi geresnius ginklus ir aprūpinimą, „antroji armija“ bėga nuo Ukrainos karių, kuriuos ji ketino sumušti per porą dienų, o Kremlius į frontą siunčia nepasiruošusius šauktinius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos samdinys sakė, kad gyvena „akmens amžiaus“ sąlygomis: be vandens, patogumų ir interneto. Kareivis sakė, jog nežino, kas vyksta Rusijoje ir pasaulyje. Jo pašnekovas išaiškino, kad vyksta mobilizacija ir kad šimtai tūkstančių žmonių bėga į užsienį. Savo pašnekovą vyras norėjo pradžiuginti, kad vis dėlto mobilizuotieji padės tiems, kurie jau yra fronte.

Tačiau kareivis atsakė: „Ar nesupranti, kad šitie šauktiniai bus lengva patrankų mėsa?“ Pašnekovas pradėjo tikinti, kad šauktinius kaip ir turėtų apmokyti, tačiau kareivis atsakė, kad visa tai neteisybė: „Aš atvykau į apmokymus 17 dieną, išvykau 25. Mums taip pat buvo pažadėta, kad būsime apmokomi du mėnesius. Tu niekuo netikėk... Čia buvo surinkti savanoriai, iš kurių pusė rankose ginklo nėra laikę“.

Samdyti kariai yra gąsdinami, jog sės į kalėjimą, jei pasitrauks iš pozicijų. Tačiau jie negauna jokios pagalbos ir yra nuolat apšaudomi Ukrainos kariuomenės.

„Aš sakau: „Kur „Gradai“? Kur lėktuvai? Apskritai, kur viskas?“ – pasipiktinęs okupantas.

 

„Mūsų dronai negali skristi lyjant lietui, nes turi kažkokius užsiblokuojančius varikliukus. Ukrainiečiai ir per sniegą, ir per lietų, ir per vėją, ir per plikšalą skrenda, kada nori. Nei termovizorių neturim, o jie, po velnių, viską turi, aš visai nieko nesuprantu. Tarsi akmens amžius“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(78)
(0)
(78)

Komentarai ()

Susijusios žymos: