[Žinios trumpai] Totalus krachas: Rusija nebeturi su kuo važinėti, importuos automobilius iš Ugandos - štai ką pasiūlys afrikiečiai (Foto)  (1)

Uganda planuoja pristatyti „Kiira“ automobilius į Rusijos Federaciją. Nuo 2011 metų Afrikos įmonė gamina paprasto dizaino, tačiau brangius hibridus ir elektromobilius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prekiautojai ieško alternatyvos pirmaujančių pasaulio automobilių gamintojų modeliams, pasitraukusiems iš Rusijos rinkos. Kalbama ne tik apie automobilius iš Kinijos ar Irano, bet ir apie Afrikos gamybos automobilius. Tai pranešė agentūra „RIA Novosti“.

Ugandos ambasadorius Rusijos Federacijoje Mosesas Kizige teigia, kad vietinio prekės ženklo „Kiira“ modeliai artimiausiu metu bus išleisti į Rusijos rinką. Toks sprendimas buvo priimtas reaguojant į Ugandoje statomos gamyklos „KaMAZ“ sunkvežimiams surinkti iš rusiškų mašinų komplektų.

„Kiira“ automobiliai iš Ugandos – savybės ir specifikacijos

 

„Kiira“ kompaniją 2007 m. Ugandoje įkūrė studentų grupė, o po ketverių metų ji išleido pirmąjį afrikietišką elektromobilį glaustu pavadinimu „Kiira EV. Dvivietis hečbekas su plastikiniu korpusu yra tik 3 m ilgio.

 

Elektromobilyje „Kiira EV“ sumontuotas nedidelis 20 kW variklis ir nedidelė ličio jonų baterija. Jis įsibėgėja iki 100 km/h, o jo nuotolis – 80 km. Atsižvelgiant į charakteristikas, automobilis nėra pigus – kainuoja apie 20 000 dolerių.

Vėliau pristatytas ir keturių durų „Kiira EV Smack“ modelis už 31 000 USD. Hečbekas siūlomas su 80 kW hibridiniu agregatu ir gali nuvažiuoti 32 km elektrine pavara bei išvystyti 140 km/val. Jo pagrindu taip pat buvo pristatytas EVS benzininis kupė su 2,0 litrų varikliu – jo kaina siekia 35 000 USD.

 

Be lengvųjų automobilių, kompanija gamina ir autobusus: „Kayoola EVS“ visiškai elektrinis žemagrindis miesto autobusas, kurio įveikiamas atstumas iki pilno įkrovimo siekia 300 kilometrų, ir „Kayoola Coach“ – aukščiausios kokybės greitkelių autobusas, kurį galima įsigyti varomą tiek elektra, tiek dyzelinu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(20)
(-14)

Komentarai (1)