[Žinios trumpai] Skelbiama labai įdomi nuotrauka: panašu, kad Rusijos sandėliuose baigiasi 122 mm kalibro amunicija  ()

Rusijos armijai baigiasi 122 mm haubicų sviediniai, mano žurnalistas Jurijus Butusovas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos pajėgos per 8 intensyvių kovų mėnesius susikūrė 122 mm sviedinių trūkumą. Tokią amuniciją naudoja tempiamos D-30 ir savaeigės 2S1 haubicos. Apie tai „Facebook“ paskelbė Ukrainos karo korespondentas Jurijus Butusovas.

Rusijos pajėgos anksčiau labai gausiai naudojo 122 mm artileriją, iš esmės bandydamos nušluoti ukrainiečių pozicijas ir taip pasistūmėti į priekį jau „išvalytoje“ teritorijoje (nes Ukrainos gynėjams neišvengiamai tekdavo trauktis). Tačiau šiai taktikai reikia didžiulio kiekio sviedinių ir dėl to įsibrovėliai, matyt, pradėjo turėti problemų.

Butusovas parodė nuotrauką, kurioje užfiksuotas 122 mm kalibro rusiškas sviedinys, kurį ukrainiečiai perėmė mūšyje. Sprendžiant iš ženklinimo, jis buvo pagamintas jau 2022 m. - tai gali reikšti, kad senos atsargos jau visiškai išnaudotos ir rusai jau naudoja naują produkciją.

 

„Jei rusai turi tiek naujų, tiek senų 125 mm ir 152 mm kalibro sviedinių, tai 122 mm skaičius yra ribotas... Priešas jau perėjo prie tokio tipo sviedinių pristatymo tiesiai iš gamybos linijų“, – sakė Butusovas.

Jis patikslino, kad rusai, išnaudoję savo 122 mm kalibro sviedinių atsargas, pradėjo naudoti baltarusiškus sviedinius. Tačiau jie baigsis per 5-6 mėnesius. Apskritai, tai rodo, kad rusai turės problemų su amunicija.

(51)
(3)
(48)

Komentarai ()