„Wagner“ sužvėrėjo: skelbiama, ką jau daro Rusijos kalėjimuose  ()

Dešimtys kalinių žmonų ir motinų Permės krašte negali susisiekti su artimaisiais, išėjusiais į karą Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kelios dešimtys kalinių žmonų ir motinų iš Permės krašto pranešė apie dingusius giminaičius. Nuo spalio pradžios daugeliui nepavyko susisiekti su kaliniais, dalis apie nuteistųjų siuntimą į karą sužinojo tik dabar.

Kaip rašo „Агентство.Новости“, jų pašnekovai siūlo, kad kai kurie kaliniai į frontą galėtų būti išsiųsti jėga, nes jie neturėjo pagrindo sutikti dalyvauti kare.

Projektas Gulagu.net pirmasis pranešė apie masinį Permės belaisvių perkėlimą į karą. PMC „Wagner“ atstovai iš penkių kolonijų išvežė apie 855 nuteistuosius. Yra žinoma, kad iš pradžių kaliniai buvo perkelti į Rostovo IK-12 (pataisos namus), o iš ten į frontą.

„Spalio 3 d., paskutinį kartą kalbėjomės, mano vyras pasakė, kad jie buvo vežami į pratybas Rostovo srityje, o paskui į frontą“, – pasakojo Jana.

Jos vyrui teko „tarnauti“ 3 metus ir 8 mėnesius. Neseniai iš IK-40 buvo paleistas jos vyro pažįstamas. Jis pasakojo, kad spalio pradžioje į koloniją atvyko PMC „Wagner“ atstovai su iš anksto paruoštais sąrašais tų, kuriuos paims.

Šią informaciją patvirtino kita moteris. Jos vyrui kalėti liko kiek mažiau nei treji metai, bet jis pateko į „Wagner“ sąrašus, nes „jis yra buvęs kariškis, turi laipsnį, įgudęs kovoti ir yra geros formos“.

 

Kitos rusės vyras į karą nesiruošė: 2023 metų kovą jis turėjo būti paleistas. Pora anksčiau aptarė situaciją, o vyras kelis kartus patvirtino, kad kariauti nenori ir dokumentų nepasirašys. Tačiau nuo spalio 3 dienos bendravimas su juo nutrūko. Vėliau moteriai pavyko išsiaiškinti, kad jos vyras „persigalvojo“ ir dabar yra Rostovo srityje.

Liubovė Oparina laukė sūnaus išleidimo po 9 metų. Tačiau neseniai ji netyčia sužinojo apie jo siuntimą į Rostovo sritį. Jos sūnus moka alimentus, tačiau spalį pinigai neatėjo. Tada Oparina nusprendė išsiaiškinti, kur yra mokėjimų dokumentai. Ir paaiškėjo, kad visa dokumentacija buvo perduota IK-12 Rostovo srityje. Ji abejoja, kad jos sūnus norėtų eiti į karą.

 

„Jam 41 metai, aš niekad nepatikėsiu, kad jis gali eiti kariauti dėl kokių nors pinigų. Juos tiesiog prievarta nuvarė paskersti“, – sako Oparina.

Pasak fondo „Kalinti Rusija“ vadovės Olgos Romanovos, iki spalio 21 d. į karą buvo išsiųsta daugiau nei 20 tūkst. kalinių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(43)
(4)
(39)

Komentarai ()

Susijusios žymos: