[Žinios trumpai] Putinas peržengė ribą, kelio atgal nėra: „jis išžudys visus ukrainiečius - tai principo reikalas“  (2)

Buvęs Rusijos diplomatas perspėjo, kad prezidentas Vladimiras Putinas paaukos nuo 10 iki 20 milijonų Rusijos karių, kad laimėtų karą Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kalbėdamas su „Sky News“ politikos skyriaus redaktore Beth Rigby, Borisas Bondarevas sakė, kad Putinas „supranta, kad jei pralaimės karą su Ukraina, tai bus jo pabaiga“.

„Jūs neturėtumėte tuo abejoti. Jis gali paaukoti 10 ar 20 milijonų rusų, kad laimėtų šį karą ir išžudytų visus ukrainiečius, nes tai principo reikalas. Tai jo politinio išlikimo reikalas“.

Bondarevas dėl karo gegužę pasitraukė iš nuolatinės Rusijos misijos Jungtinėse Tautose Ženevoje.

Ištremtas diplomatas perspėjo Vakarus, kad jie nesugebėtų reaguoti į V. Putino grasinimus.

Atsakydamas į Rigby klausimą apie atsargius Bideno atsakymus Putinui, Bondarevas sakė: „Kai sakote, kad nenorite provokuoti smurtautojo, tai duoda jam neteisingą ženklą. Tai rodo, kad jo bijai. Turite parodyti Putinui aiškų signalą, kad jei jis nori eskalavimo, jis jį gaus. Turite parodyti, kad jo grasinimai neveikia“.

Ištremtas rusas, dirbęs branduolinio nusiginklavimo srityje, anot „Sky News“, perspėjo, kad V. Putino branduoliniai grasinimai yra dar viena priežastis jį nušalinti nuo valdžios. „Kol Putinas ir jo režimas yra valdžioje Rusijoje, branduolinio karo grėsmė niekur nedings“, – sakė jis.

 

Putinas naudojasi branduolinės katastrofos potencialu, kad „priverstų kitas šalis daryti tai, ko jis nori“, – sakė jis.

Bondarevas pažymėjo, kad karas Rusijos vadovui neina pagal planą. Putinas „planavo, kad tai bus labai trumpas, labai lengvas vienos ar dviejų savaičių karas. Dabar jis turi jį laimėti bet kokia kaina“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(43)
(18)
(25)

Komentarai (2)