„Sovietų Sąjunga taip planavo pulti Europą“: JK žvalgyba skelbia apie technologiją, kaip rusai persikelia per Dniepro upę (Video)  ()

Rusijai pirmą kartą per dešimtmečius teko panaudoti sovietinę technologiją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Chersone Rusijos karo nusikaltėliai bando atkurti logistiką per Dnieprą prie susprogdinto Antonivkos tilto.

Per invaziją į Ukrainą V. Putino armija neteko nemažai karinės tilto įrangos ir inžinerinio personalo. Kaip alternatyvą dabar okupantai naudoja civilines baržas.

Tai teigiama naujausioje Didžiosios Britanijos žvalgybos analizėje, kurią kasdien „Twitter“ skelbia JK gynybos ministerija.

Įsibrovėliai toliau stiprina perėjas per Dnieprą ir lygiagrečiai susprogdintam Antonivkos tiltui baigė statyti baržos tiltą. Tačiau priešo logistikos keliai per upę yra Ukrainos ginkluotųjų pajėgų ugnies valdymo zonoje. Ukrainos gynėjai galingai apšaudo užpuolikus.

Statydami antžemines perėjas rusai naudoja tolimos praeities technologijas.

 

„Nors sunkiųjų baržų tiltų naudojimas beveik neabejotinai buvo įtrauktas į sovietų planavimą vykdant operacijas Europoje, tikėtina, kad Rusijos kariuomenei tokio tipo tiltus teko panaudoti pirmą kartą per kelis dešimtmečius“, – reziumavo britų ekspertai.

 

Jie taip pat prognozuoja, kad jei baržos tiltas bus pažeistas, okupantai jį operatyviai atkurs, kad neprarastų tiekimo arterijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(22)
(-13)

Komentarai ()

Susijusios žymos: