[Žinios trumpai] Viena iš NATO šalių daugiau nei ketvirtadalį savo BM-21 „Grad“ sistemų slapta atidavė Ukrainai – tai išduoda viena įdomi detalė (Foto)  ()

Mašinos galėjo atkeliauti jau šių metų balandį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viešoje erdvėje pasirodė nuotrauka, kurioje nurodoma, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų reaktyviosios artilerijos daliniai naudoja, visų pirma, iš Lenkijos kariuomenės gautas sistemas BM-21 „Grad“.

Netoli fronto linijos buvo pastebėtas vienas iš buvusių lenkų „gradų“, automobilis vis dar „dėvėjo“ ankstesnių savininkų kamufliažą. Taip teigiama Lenkijos portalo „Defence24“ publikacijoje.

Publikacijos autoriai pabrėžia, kad apie sistemos BM-21 „Grad“ perdavimą iš Lenkijos į Ukrainą oficialiai nebuvo pranešta. Iš tikrųjų perkėlimas galėjo įvykti 2022 metų balandį, numatomas perduotų sistemų skaičius iki 20 vnt.

 

 

„The Military Balance“ duomenimis, 2021 metų pabaigoje Lenkijos kariuomenė turėjo 179 raketų paleidimo įrenginius, iš jų 29 RM-70, 79 WR-40 „Langusta“ sistemas ir 75 vienetus BM-21 „Grad“. Iš to išplaukia, kad lenkai daugiau nei ketvirtadalį savo turimų „Gradų“ galėjo perduoti ginkluotosioms pajėgoms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(106)
(1)
(105)

Komentarai ()