Chodorkovskis skelbia sensaciją: Kremlius panikuoja – be jų žinios „kadyroviečiai“ pavogė „purviną bombą“ (Video)  (1)

Zaporižios atominėje elektrinėje iš radioaktyvaus kuro atliekų buvo pagaminta „nešvari bomba“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Nešvari bomba“ galėjo būti pagaminta iš radioaktyvaus kuro atliekų, kurios dingo iš Zaporižios atominės elektrinės, kai ją užėmė vagneriečiai ir kadyroviečiai.

Tokią nuomonę išsakė Rusijos opozicionierius Michailas Chodorkovskis.

Maskva, pasak politiko, prarado šios „bombos“ kontrolę ir dabar baiminasi, kad ji atsiras visiškai netikėtoje situacijoje.

„Manau, kad yra blogiausias scenarijus – Rusijos valdžia pametė išimtą kuro dalį ir nežino, kur ji yra. Kažkodėl baiminasi, kad panaudotas branduolinis kuras kur nors išplauks“, – tęsė M. Chodorkovskis.

Opozicionierius pripažįsta, kad tai konspiratyviausias požiūris.

„Neturiu kito paaiškinimo, kodėl ministras Šoigu įnirtingai skambino užsienio kolegoms ir perspėjo apie grėsmę. Situacija greičiausiai kelia rimtą susirūpinimą dėl dalies arsenalo kontrolės praradimo“, – apibendrino jis.

 

 

Ukrainos žvalgyba mano, kad Rusijos Federacijos informacinė-psichologinė operacija, siekiant prikimšti informacijos apie Ukrainos ketinimus panaudoti „nešvarią bombą“, visiškai nepavyko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(57)
(13)
(44)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: