[Žinios trumpai] S. Peterburge paskelbtas viešasis pirkimas „Putino utilizacijai“  ()

Pareigūnai nusprendė atsikratyti Rusijos Federacijos prezidento, Federacijos tarybos vadovo ir vietos gubernatoriaus portretų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sankt Peterburgo socialinių paslaugų organizavimo centras paskelbė konkursą nebenaudojamo turto sunaikinimui.  Sąraše - ir Rusijos politinių veikėjų portretai.

Tarp jų – trys Rusijos prezidento Vladimiro Putino portretai, dar trys Rusijos Federacijos tarybos pirmininkės Valentinos Matvijenko portretai, keturi buvusio prezidento, dabartinio Rusijos Saugumo Tarybos pirmininko pavaduotojo Dmitrijaus Medvedevo portretai, taip pat penki dabartinio Sankt Peterburgo gubernatoriaus Aleksandro Beglovo portretai.

Sankt Peterburgo biurokratai perdirbimo darbų kainą įvertino 37 000 rublių (apie 60 USD pagal oficialų kursą).

Kas čia keisto? Na, asmenybės kultas, pasižymintis „didvyrių portretais“, buvo Sovietų Sąjungos, o dabar yra Rusijos Federacijos identiteto dalis. Kitose šalyse pasenę, naudojimui nebetinkami portretai keliauja į šiukšlių dėžes. Perdirbimas nieko papildomai nekainuoja, nes portretai atsiduria popieriaus atliekų konteineriuose. Ne tik dėl to, kad tai - tik senos nuotraukos. Bet ir dėl to, kad biurokratija (konkursai, inventorizacija, utilizacijos pažymėjimai ir visa kita) yra pinigų švaistymas. Rusijoje seni portretai turi būti naikinami labai oficialiai ir atsargiai - paprastas išmetimas gali kainuoti darbo vietą.

(43)
(3)
(40)

Komentarai ()

Susijusios žymos: