CNN skelbia sensacingą informaciją: Muskas Ukrainoje atjungė net 1300 Starlink terminalų, skelbiama priežastis  (3)

Starlink ryšys – labai svarbus faktorius, bet ir kainuoja nepigiai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-05 CNN skelbia sensacingą informaciją: Muskas Ukrainoje atjungė net 1300 Starlink terminalų, skelbiama priežastis  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainoje dėl finansavimo problemų atsijungė 1300 Starlink palydovinio ryšio terminalų. Apie tai praneša televizijos kanalas CNN, nurodydama neįvardintus šaltinius.

Atjungimas įvyko spalio 24 dieną ir paveikė visus terminalus, kuriuos Ukraina kovą įsigijo iš Britanijos kompanijos ir naudojo kovinėse operacijose. CNN duomenimis, Ukrainos kariškiai turėtų mokėti po 2500 dolerių per mėnesį už kiekvieną iš 1300 Starlink terminalų. Iki rugsėjo išlaidos išaugo iki 20 milijonų dolerių.

Kaip rašo CNN, Ukrainos Gynybos ministerija spalio pradžioje kreipėsi į britų kariškius, prašydami apmokėti 3,25 mln. dolerių mėnesio sąskaitą. „Mes palaikome daug terminalų, turinčių tiesioginę taktinę reikšmę ukrainiečių kariams atremiant rusų įsiveržimą“ – televizijos kanalui pareiškė britų valdininkas.

Rugsėjį SpaceX kompanija pasiuntė JAV Gynybos ministerijai laišką, kuriuo pareiškė daugiau negalinti apmokėti Starlink palydovinio ryšio terminalų siuntimo, ir paprašė Pentagono apsiimti finnansuoti. Spalio 15 d. Elonas Muskas pareiškė, kad SpaceX ir toliau apmokės Starlink palydovinį Ukrainai, nepaisant finansinių kompanijos nuostolių.

 

CNN šaltinis Pentagone pažymėjo, kad nepaisant Elono Musko pareiškimo apie pasirengimą Ukrainai tiekti Starlink paslaugas nemokamai, žinyba ir SpaceX tęs derybas dėl projekto finansavimo. „Mūsų pastate visi žino, kad mes rengiamės jiems sumokėti“, – pasakė CNN aukštas Pentagone pareigūnas.

Ukrainos kariai aktyviai naudoja Starlink tarpusavio komunikacijai ir valdyti bepiločius. Nežinia, kiek konkrečiai terminalų naudoja Ukrainos kariai, tačiau atjungti 1300 terminalų sudaro svarbią dalį, pažymi CNN.


www.svoboda.org




(6)
(19)
(-13)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: