Prancūzija stato keletą fregatų, panašesnių į XX amžiaus pradžios mūšio laivus – kodėl šių laivų priekis toks keistas? (Foto, Video)  ()

Naujieji prancūzų laivai nuo savo „pirmtakų“ skirsis mažesniais gabaritais ir kiek prastesne ginkluote.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2022 m. lapkričio 7 d. Prancūzijos laivų statybos bendrovė „Naval Group“ nuleido į vandenį fregatą „Amiral Ronarc'h“, pirmąjį iš 5 Prancūzijos karinio jūrų laivyno TUI projekto laivų. Apie tai praneša „Naval News“ portalas.

Nuleidimo ceremonija įvyko Loriano mieste, bet dėl blogų oro sąlygų laivas iš tikrųjų nebuvo iškeltas iš laivų statyklos. Šioje ceremonijoje dalyvavo Prancūzijos gynybos ministras Sebastienas Lecorno ir jo kolega iš Graikijos Nikolaos Panayiotopoulos.

 

Fregatos „Amiral Ronarc'h“ kilis buvo padėtas 2021 metų gruodį, šis laivas turi pradėti bandymus jūroje 2023 metais, o į Prancūzijos karinį jūrų laivyną bus įtrauktas 2024 metais. Prancūzijos karinis jūrų laivynas turėtų gauti kitas keturias TUI projekto fregatas iki 2030 m.

 

Pagal galiojančią sutartį, sudarytą 2021 m. rugsėjį, iki 2030 m. „Naval Group“ taip pat turi pastatyti Graikijos laivynui tris TUI fregatas. Susitarime visų pirma numatyta, kad Graikijos įmonės dirbdamos tokio tipo laivuose dirbs kaip subrangovai.

 

Prancūzai didžiuojasi, kad jų TUI projekto fregatos bus pirmieji laivai, kurie bus visiškai apsaugoti kibernetinio saugumo požiūriu.

Būtent todėl buvo pasirinktas toks neįprastas laivapriekio dalies dizainas, kuris turėtų užtikrinti gerą plaukiojimą ir mažą radaro matomumą. Kas „susieja“ šią XXI amžiaus pirmosios pusės fregatą su XX amžiaus pradžios karo laivu.

 

 

Palyginti su „pirmtakėmis“, FREMM projekto fregatomis, Prancūzijos TUI fregatos pasižymi kiek silpnesnėmis savybėmis.

TUI projekto laivai, kurių visa talpa yra 4500 tonų (FREMM – iki 6000 tonų), visų pirma turi tik 8 vertikalius paleidimo įrenginius, skirtus priešlaivinėms raketoms „Exocet“ (FREMM – 16 universalių vertikalių paelidimo įrenginių, skirtų „Scalp Naval“ sparnuotinėms raketoms), ir 16 universalių paleidimo įenginių priešlėktuvinėms raketoms „Aster 15/30“ (panašiai į FREMM fregatas).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(1)
(12)

Komentarai ()