[Žinios trumpai] Likviduota priešo grupė, rengusi Ukrainos ginkluotųjų pajėgų specialiųjų operacijų pajėgų vadų likvidavimą (Video)  ()

Ukrainoje likviduota Rusijos Federacijos FSB pareigūno suformuota sabotažo grupė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos saugumo tarnyba aptiko ir neutralizavo Rusijos specialiųjų tarnybų sabotažo ir žvalgybos grupę Kyjive ir Sumų srityje. Grupė buvo ruošiama Ukrainos ginkluotųjų pajėgų specialiųjų operacijų pajėgų vadų nužudymams. 

„Viena iš pagrindinių priešo diversantų užduočių buvo rinkti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų specialiųjų operacijų pajėgų kovinių padalinių vadų asmens duomenis ir gyvenamąsias vietas, siekiant pasirengti jų nužudymui bei jų ginklų ir karinės technikos sunaikinimui“, – trečiadienį, lapkričio 9 d., informavo SBU atstovas Artiomas Dechtiarenko.

Kuratoriumi buvo FSB pareigūnas, kuris, uždarais elektroninio ryšio kanalais susisiekdavo su diversantais Ukrainos teritorijoje ir duodavo jiems užduotis. Tie savo ruožtu pranešdavo apie nuveiktus darbus ir Gynybos pajėgų padalinių sekimo rezultatus.

 

Lapkričio 7 dieną buvo sulaikytas 42 metų Sumų srities pasienio regiono gyventojas ir jo bendrininkas, kai iš anksčiau įrengtos slėptuvės ėmė ginklus.

Per kratas dviejų užverbuotų gyvenamosiose vietose buvo rasti mobilieji telefonai, kuriais jie galėjo susisiekti su FSB atstovu ir atitinkama korespondencija.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(140)
(2)
(138)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: