„Tai tikras šlamštas“ – Ukraina pirmą kartą perėmė retą Rusijos droną „Granat-4“: „kad jis iš karto nesprogo ruso rankose – jau stebuklas“ (Foto, Video)  (1)

Dronas pasirodė tokios prastos kokybės, kad negalėjo pasiekti net ukrainiečių pozicijų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Charkivo atskirosios teritorinės gynybos brigados kariai perėmė Rusijos droną, nukritusį fronto zonoje. Apie tai feisbuke rašo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų teritorinės gynybos pajėgų regioninis skyrius „Rytai“.

Ukrainos kariškiai per žvalgybinį reidą Charkivo srityje aptiko priešo UAV. Ekspertai orlaivį išardė ir viduje rado įvairių elektros prietaisų mikroschemų, taip pat atkreipė dėmesį į prastą tvirtinimo detalių ir kitų detalių kokybę.

Bet korpusą puošia užrašai „SSSR“, „Za Mir“, taip pat raidės „Z“ ir „V“, kurios naudojamos Rusijos kariuomenei žymėti.

 

„tai visiškas šlamštas. Dronas net negalėjo pasiekti mūsų pozicijų ir nukrito į neutralią zoną. Tačiau faktas, kad jis nesprogo iš karto ruso rankose – jau stebuklas“, – pažymėjo spaudos tarnyba.

Tinklalapio „Militarny“ analitikai droną identifikavo kaip „Granat-4“ modelį, kurį Rusijoje gamina „Izhmash“. Pažymima, kad tai pirmas viešai užfiksuotas tokio drono perėmimo atvejis nuo prasidėjo plataus masto karo Ukrainoje.

„Granat-4“ visų pirma skirtas karinei žvalgybai, sekimui, korinio ryšio stočių paieškai, paieškos ir gelbėjimo operacijoms vykdyti. Rusai tokius dronus aprūpina elektrooptinėmis ir infraraudonųjų spindulių kameromis, aerofotografavimo ir elektroninio karo įranga, stūmokliniu varikliu.

 

Nepilotuojamas kompleksas gabenamas specialiai įrengtais KamAZ sunkvežimiais, jame yra du UAV ir valdymo įrankiai. Paprastai „Granat-4“ aptarnauja keturių žmonių komanda, kuri katapultos pagalba paleidžia įrenginį į dangų, o jis nusileidžia parašiutu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(2)
(8)

Komentarai (1)