[Žinios trumpai] Rusijai katastrofiškai trūksta pinigų - skelbiama, ką daro Centrinis bankas  ()

Rusijos valdžia susiduria su rimtomis problemomis dėl pinigų trūkumo, todėl ji priversta įjungti spaustuvę, kad užpildytų iždą rubliais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Spaustuvė, kurią paleido Rusijos finansų valdžia, siekdama užlopyti Rusijos Federacijos federalinio biudžeto skylę izoliacijos ir sankcijų sąlygomis, ir toliau pagreitintu tempu spausdina pinigus. Spalio mėnesį Rusijos Federacijos centrinis bankas, vykdydamas Nacionalinio turto fondo manipuliavimą pinigais, vyriausybei išdavė dar 259 mlrd. rublių.

Apie tai praneša Rusijos finansų leidinys „Finanz". Rusijos Federacijos finansų ministerijos duomenimis, praėjusį mėnesį Rusijos Federacijos centriniam bankui buvo parduota 3,455 mlrd. eurų, 375 mln. svarų sterlingų ir 63,572 mlrd. Japonijos jenų. Norėdamas konvertuoti šią valiutą, Centrinis bankas išleido rublius pagal tų valiutų kursą ir įskaitė juos „į vieningą federalinio biudžeto sąskaitą, kad būtų finansuojamas jo deficitas".

Nei Finansų ministerija, nei Centrinis bankas negali vykdyti realių rinkos operacijų su Vakarų sankcijų įšaldyta FNB (Rusijos nacionalinis turto fondas) užsienio valiuta.

„Bet jų nereikia. Sandoris yra valiutos pervedimas iš vienos valstybės kišenės į kitą ir vyksta virtualia forma – Finansų ministerija ir Centrinis bankas tiesiog susitaria, kad doleriai, eurai ir svarai, kurių valstybė faktiškai neturi, priklauso ne vienam skyriui, o kitam. O šio proceso metu Centrinis bankas konvertavimui „atspausdina" reikiamą sumą pagal tos valiutos kursą", – pastebi leidinio žurnalistai.

 

Nuo karo pradžios dėl tokių manipuliacijų su FNB Centrinis bankas išleido daugiau nei 500 milijardų rublių, įliedamas pinigus į valstybines korporacijas, kurioms taikomos sankcijos, DOM.RF, Rusijos geležinkelius, STLC, „Aeroflot" ir kitas.

Kitais metais pagal Rusijos Federacijos biudžeto projektą Kremlius už Nacionalinio turto fondo „įšaldytą valiutą" planuoja atspausdinti 2,8 trilijono rublių.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(47)
(7)
(40)

Komentarai ()