[Žinios trumpai] Ukraina perėmė ypač retą BMP-1AM „Basurmanin“  ()

Rusijos kariuomenė ir toliau aprūpina Ukrainą karine technika – situacija Chersono srityje žada didžiules rusiškos technikos partijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Chersonas ir toliau stebina trofėjais. Užpuolikai bėga, viską palikdami. Reta Rusijos užpuolikų pėstininkų kovos mašinos modifikacija dabar tarnaus Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms.

BMP-1AM „Basurmanin“ buvo perimtas mūšio lauke Chersono srityje. Karo ekspertas Aleksandras Kovalenko „Telegram“ pasidalino nuotrauka.

2018-ųjų BMP-1 modifikacija su bokšteliu iš BTR-82A ir 300 AG varikliu UTD-20S1. Paruošta eksploatuoti mašina sveria daugiau nei 14 tonų. BMP-1AM „Basurmanin“ yra ginkluotas 30 mm automatine patranka 30 mm, 7,62 mm kulkosvaidžiu PKTM ir dūmų patranka. Aišku, kadangi tai - naujausia BMP-1 modifikacija, BMP-1AM „Basurmanin“ turi naujausią naktinio matymo sistemą.

 

Atvirųjų šaltinių žvalgybos grupės „Oryx“ duomenimis, nuo karo pradžios Rusija neteko jau 207 standartinių BMP-1 mašinų. Tai - tik iš nuotraukų ir kitos vaizdinės informacijos surinkti duomenys - tikrasis skaičius tikrai yra daug didesnis. Rusija taip pat jau neteko bent 18 BMP-1AM „Basurmanin“ mašinų, kurios yra naujos, modernios ir, žinoma, brangios.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(43)
(0)
(43)

Komentarai ()