[Žinios trumpai] „Charkivo srityje to nebuvo“, – Ukrainos ginkluotosios pajėgos parodė, ką Rusijos kariuomenė paliko Chersono srityje  ()

Brangiausias Ukrainos ginkluotųjų pajėgų trofėjus Čornobajivkoje sraigtasparnis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariuomenė taip skubiai pabėgo iš pozicijų dešiniajame Dnipro krante, kad kai kur net nespėjo nusiimti džiovinamų drabužių.

Apie tai praneša Chersono regione dirbantys žurnalistai ir Ukrainos kariuomenė, rašo „The New York Times“.

Pavyzdžiui, Blagodatnoje kaime rado ne tik nepaklotas lovas, ant grindų numestą suglamžytą karinę uniformą, bet ir išskalbtus nenuimtus drabužius. Užtaisyti automatai, paruošti mūšiui, gulėjo ant grindų.

„Jie labai skubėjo pabėgti, su tais ginklais jie ruošėsi šaudyti į mus, bet jiems pritrūko laiko“, – „The New York Times“ sakė vienas iš Ukrainos karių.

 

Blagodatnoje kaimo gyventojai naujienų agentūrai „Reuters“ pasakojo, kad įsibrovėliai evakavosi tylėdami, nesikalbėjo net tarpusavyje.

Nepaisant to, kad Rusijos vadovybė paskelbė apie visišką kariuomenės evakuaciją, Chersono gyventojai tvirtina, kad civiliais drabužiais apsirengusių įsibrovėlių mieste dar liko.

Na o paliktas sraigtasparnis tapo brangiausiu Ukrainos ginkluotųjų pajėgų trofėjumi Čornobajivkoje, Chersono srityje.

„Rusijos Federacijos gynybos ministerija skelbė, kad dešiniajame Dnipro krante nepaliko jokios karinės technikos ir ginkluotės. O iš tikrųjų, tai jie paliko net sraigtasparnį. Charkivo srityje to nebuvo“, – komentavo žurnalistas Denisas Kazanskis.

 

Propaganda tvirtina, kad šis sraigtasparnis buvo užgrobtas rusų, prasidėjus plataus masto karui. Pagal jų versiją, sraigtasparnis nebuvo išvežtas, nes yra senas ir be dokumentacijos. Tačiau propaganda pasipiktinusi, kad okupantai jo nesudegino – Ukrainos ginkluotosios pajėgos sraigtasparnį sutvarkys ir po poros mėnesių grąžins į tarnybą. Per 8,5 okupacijos mėnesio rusai nesugebėjo to padaryti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(54)
(0)
(54)

Komentarai ()

Susijusios žymos: