Didžiausias istorijoje turto žlugimas – kaip kriptomijardierius per vieną dieną prarado 94 % savo turto  (1)

Atrodo, kad tai yra didžiausias turto žlugimas istorijoje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-12 Didžiausias istorijoje turto žlugimas – kaip kriptomijardierius per vieną dieną prarado 94 % savo turto  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

FTX generalinis direktorius ir vardinis kriptovaliutų milijardierius Samas Bankmanas-Friedas per vieną dieną prarado stulbinančius 94 procentus savo turto grynosios vertės, praneša „Bloomberg“.

Iš viso Bankmano-Friedo grynoji turto vertė sumažėjo nuo 15,6 mlrd. USD iki maždaug 1 mlrd. USD. Tai stulbinantis žlugimas, atspindintis didžiausią kada nors „Bloomberg“ nustatytą turto žlugimą.

Praėjusią savaitę Bankmano-Friedo turto vertė buvo 16 milijardų dolerių, tačiau nuo tada, kai konkurentė „Binance“ paskelbė, kad siūlo pirkti FTX, jo turto vertė žlugo.

Jam priklausė 6,2 milijardo dolerių FTX akcijų, o atskira 7,4 milijardo dolerių vertės dalis jo grynosios vertės buvo susieta kitame kriptovaliutų prekybos centre, pavadintame „Alameda Research“.

Tačiau dabar, kai „Binance“ sutiko įsigyti FTX, tiek FTX, tiek „Alameda“ vertė smarkiai sumažėjo, todėl kortų namelis žlugo.

 

Vienu metu Bankmano-Friedo grynoji turto vertė buvo 26 mlrd. USD. Tuo metu jis žadėjo didžiąją dalį turto paaukoti labdarai ir politiniams tikslams, o „Bloomberg“ apibūdino jį kaip „savotišką kriptovaliutą Robiną Hudą, įveikiantį turtinguosius savo žaidimu, kad laimėtų pinigų kapitalizmo pralaimėtojams“. Tačiau vėliau jis atsitraukė ir pavadino savo pažadą „kvaila citata“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(11)
(19)

Komentarai (1)