[Žinios trumpai] Lietuvoje bus kuriama divizija, atsiras kosmoso žvalgyba: tokios karinės galios dar nėra buvę  ()

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas neabejoja, kad su HIMARS pirkiniu Lietuvos kariuomenė privalės „pereiti į kitą lygį“ – mūsų šalyje turės kurtis divizija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Užsimindamas apie būtinybę „pereiti į kitą lygį“, ministras sako matantis divizijos atsiradimo Lietuvoje būtinybę. „Jeigu kariškis įvertintų šitą pajėgumą, tai iš karto pasakytų, kad tai nėra bataliono ar brigados lygio pajėgumas, o tai yra divizijos lygio pajėgumas“, – LRT radijui dėstė Lietuvos Krašto apsaugos ministras A. Anušauskas.

Šią mintį palaikė ir TV3 „Dėmesio centre“ studijoje kalbėjęs karybos ekspertas atsargos majoras Darius Antanaitis.

„Kalbant apie HIMARS, mes turime kalbėti apie sistemą, tai yra ir žmonės, kurie operuoja HIMARS, turime kalbėti ir apie žvalgybos bei kontržvalgybos vystymą, nes mes turime išlaikyti tą konfidencialumą sistemos buvimo vietos.

Taip pat duomenų perdavimas, šifravimas, galbūt ateityje netgi reikėtų pagalvoti ir apie palydovinę žvalgybą, nes 70-300 kilometrų siųsti žvalgą pakankamai rizikinga.  O palydovas yra pakankamai įdomus dalykas, nes HIMARS, kaip ir mūsų haubicos ar kovos mašinos „Vilkas“, dėl jų pradeda vystytis dar kiti pajėgumai, kurie aptarnauja: žvalgyba, logistika.

 

Taigi apie HIMARS sistemą mes turime kalbėti ne kaip apie raketas ant sunkvežimio, reikia kalbėti, kad turime viską išvystyti aplink ir tai tarnaus ne tik HIMARS, o ir Lietuvos kariuomenei, bei, drįsčiau sakyti, ir NATO“, –  pasakojo D. Antanaitis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(16)
(2)
(14)

Komentarai ()