Rusai šokiruoti: Zelenskis buvo vos už 500 m nuo Rusijos kariuomenės (Video)  ()

Lapkričio 14 dieną prezidentas Volodymyras Zelenskis atvyko į Chersoną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praėjo vos kelios dienos nuo Chersono išvadavimo, o į miestą jau atvyko Ukrainos valstybės vadovas Volodymyras Zelenskis. Ypač simboliškas pasirodė atvykimas į miestą, kurį Rusija vadino rusišku, tai įtvirtino savo konstitucijoje ir pažadėjo niekada iš jo neišvykti.

Zelenskis nebijojo atvykti į Chersoną, nepaisant to, kad miestą nuo Rusijos kariuomenės skiria tik Dniepro upė, kurios plotis Chersono srityje svyruoja nuo 500 m iki 1 km.

Zelenskio vizitas Chersone įvyko tą dieną, kai visas pasaulis diskutuoja apie Putino izoliaciją ir Rusijos nusikaltimus: diktatorius neišvyko į Balyje šiandien prasidėjusį G20 viršūnių susitikimą, kuris subūrė įtakingiausius pasaulio lyderius.

„The New York Times“ prezidento vizitą vadina „apčiuopiamu įrodymu, kad Ukrainoje kyla moralė ir didėja bebaimiškumas per beveik devynis mėnesius trunkantį karą“.

Kaip rašo „The Guardian“, apskritai Zelenskis mieste praleido apie valandą. Trumpame pranešime žiniasklaidai jis padėkojo NATO ir pasaulio šalims už paramą Ukrainai, primindamas, kad HIMARS atliko didelį vaidmenį išlaisvinant Pietų Ukrainą. Be to, prezidentas ragino užsienio žurnalistus visam pasauliui pasakoti apie tai, kaip Chersono gyventojai gyveno okupacijoje ir kokius nusikaltimus čia darė Rusijos kariuomenė.

 

Paklaustas, kodėl nusprendė aplankyti Chersoną, Zelenskis atsakė: „Svarbu būti čia. Vis dėlto jie rizikuoja – kasdien rizikuoja kariuomenė, rizikuoja žurnalistai. Man atrodo, kad čia reikia kalbėti ir palaikyti Chersono žmones, palaikyti žmones, kad jie jaustų: mes ne tik pažadame, mes tikrai grąžiname savo vėliavą. O aš kaip žmogus labai noriu iš žmonių pasisemti tokios emocijos, energijos – tai irgi svarbu, tai irgi motyvuoja.“

Bendraudamas su užsienio žurnalistais Zelenskis išreiškė viltį, kad Chersono išvadavimas „yra karo pabaigos pradžia“. „Šis karas pasiglemžė geriausius mūsų šalies didvyrius“, – prisiminė Ukrainos prezidentas.

Reakcija Rusijoje

 

Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas piktinasi prezidento Volodymyro Zelenskio atvykimu į išvaduotą nuo įsibrovėlių miestą.

Peskovas nenorėjo komentuoti žurnalistų klausimo apie Zelenskio atvykimą į Chersoną, tačiau teigė, kad Chersono srities regioninis centras yra „Rusijos teritorija“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(79)
(1)
(78)

Komentarai ()