„Tai stebuklas“! Vakarai ūžia, Zelenskis ką tik sudrebino visą pasaulį – to negali nė vienas iš G20 lyderių (Video)  ()

Apie Zelenskio vizitą Chersone diskutuoja visi G20 viršūnių susitikimo dalyviai. Toks Ukrainos prezidento poelgis bus didžiulis smūgis Rusijos pozicijai viršūnių susitikime.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai „24 kanalui“ pasakojo politikos ekspertas Michailas Šeitelmanas. Jis pažymėjo, kad G20 viršūnių susitikimo užkulisiuose bus aptariamas Rusijos likimas.

Ukrainos ginkluotosios pajėgos išlaisvino Chersoną kaip tik aukščiausio lygio susitikimo išvakarėse, o Zelenskis mieste apsilankė pirmąją G20 susitikimo dieną. Dabar apie tai kalba viršūnių susitikimo dalyviai, suprasdami skirtumą tarp Ukrainos ir Rusijos valdžios, nes Putinas visus 8 metus nesilankė nė vienoje okupuotoje teritorijoje, net Donbase.

„Zelenskio vizitas Chersone bus dar vienas smūgis ne tik Lavrovui, bet ir G20 pristatytai Rusijos pozicijai. Yra tokia formulė, kad be Ukrainos negalima kalbėti apie Ukrainą, su ja sutinka visos Vakarų šalys, visos mūsų sąjungininkės. Tačiau apie Rusiją galima kalbėti ir be Rusijos“, – pažymėjo politikos ekspertas.

Jis tęsė, kad Lavrovas sėdės atskirai ir nedalyvaus diskusijose apie Rusijos ateitį. Rusijos delegacija sėdės prie „vaikų“ stalo, o ne su „didžiaisiais dėdėmis“.

„Juk Putinas nedrįso atvykti. Ko jis dabar nori, jei atsisakė atvykti pasikalbėti“, – pabrėžė Šeitelmanas.

Anot jo, Zelenskio vizitas Chersone užsienyje suvokiamas kaip stebuklas ir tikras žygdarbis. Į deokupuotą miestą Ukrainos prezidentas nuvyko beveik iš karto, miesto net nespėjo išminuoti. Nė vienas iš G20 lyderių to nesugebėtų, todėl kiekvienas iš jų žavisi Ukrainos prezidento, o kartu ir visos Ukrainos žmonių drąsa.

 

Žinoma, visi kalbėsis su Ukraina. Aišku, ką reikia daryti su Ukraina ateityje. Ją reikia priimti į Europos Sąjungą, padėti atkurti ekonomiką, infrastruktūrą ir pan., tam pasiruošęs visas pasaulis“, – pabrėžė politikos ekspertas.

Jo nuomone, pagrindiniai klausimas išlieka:

  • Ką daryti su pralaimėjusia Rusija?
  • Kaip atimti iš jos branduolinius ginklus, kad ji neplanuotų naujų karų?
  • Ką daryti su pažeminta Rusija?
  • Kaip būti su Rusija be Putino?
  • Ką atvesti į valdžią Rusijoje ir kaip su juo kalbėtis?

 

„Jei žiniasklaida nemeluoja, tai dabar Turkijoje vyksta slaptos derybos tarp Rusijos užsienio žvalgybos tarnybos direktoriaus Naryškino ir JAV CŽA vadovo. Tai nėra 100 % informacija, bet panaši į patikimą. Taigi, dabar galima kalbėti apie „Zelenskio formulę“ su tam tikrais koregavimais, pavyzdžiui, grąžinti Krymą ne iš karto, o po kelerių metų“, – reziumavo Šeitelmanas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(198)
(5)
(193)

Komentarai ()