[Žinios trumpai] Užtenka vos vieno žingsnio: visos JT šalys privalės nutraukti bet kokius santykius su Rusija (Video)  (3)

Karo ekspertas Olegas Ždanovas įvardijo pagrindinę priežastį, kodėl Rusija tęsia karą, bet oficialiai jo neskelbia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kai Rusijos karas prieš Ukrainą trunka beveik metus ir oficialiai jis toliau vadinamas „specialia operacija", kyla klausimas kodėl taip yra. Olegas Ždanovas paaiškino, kodėl Rusijos Federacijai nenaudinga karą vadinti karu ir kas bus, jei ji tai padarytų.

Olego Ždanovo interviu „24 kanalui" galima pažiūrėti „YouTube".

Į klausimą, keliantį daugelio smalsumą, kodėl karas Ukrainai vis dar nepaskelbtas, karo ekspertas atsakė: „Faktas yra toks, kad karo paskelbimas visiškai pakeičia politinį šalies statusą. Ji tampa atstumtąja".

Karo ekspertas išsamiai papasakojo, kas pasikeistų Rusijos Federacijai iškart po karo paskelbimo: „Visos šalys, kurios yra prieš šį karą ir kurios yra JTO narės, bus įpareigotos, pabrėžiu, privalės nutraukti bet kokius santykius su karą paskelbusia šalimi agresore. Diplomatinius, finansinius, ekonominius, visi jie nutrūksta automatiškai".

 

Kaip gerą to pavyzdį Olegas Ždanovas prisiminė Charkivo srities išlaisvinimo atvejį, kai V. Putinas „specialiąją operaciją" galėjo pavadinti „antiteroristine" ir net įvesti karo padėtį, tačiau bijojo tai padaryti, todėl ir oficialiai karo vadinti karu jis nedrįsta.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(57)
(3)
(54)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (3)

Susijusios žymos: