[Žinios trumpai] Ukraina numušė itin pavojingą Rusijos droną - Irano „Shahed" tik vaikų žaidimas (video)  (1)

Šie orlaiviai yra aprūpinti aviacinėmis bombomis, raketomis ir žvalgybos įranga. Oro gynybai retai pavyksta į juos pataikyti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lapkričio 15 d. Ukrainos ginkluotosios pajėgos danguje numušė 11 Rusijos bepiločių orlaivių, įskaitant retą „Orion" modelį. Oro pajėgų vadovybė apie tai pranešė „Facebook" tinkle.

Pirminiais duomenimis, Ukrainos oro gynybos pajėgos sunaikino 73 sparnuotąsias raketas ir visus 10 bepiločių orlaivių-kamikadzių, paleistų Rusijos ginkluotųjų pajėgų. Be to, Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms pavyko numušti Rusijos atakuojančius UAV „Orion", kurie tik neseniai pradėjo tarnybą šalies agresorės armijoje.

„Orion" sukūrė gynybos įmonė „Kronstadt" kaip atsaką į Turkijos „Bayraktar". Rugpjūčio mėnesį gamintojas paskelbė apie bandymų pradžią, žadėdamas juos užbaigti iki 2022 metų pabaigos. Netrukus įvyko forumas „Armija-2022", kurio metu Rusijos Federacijos gynybos ministerija užsakė „Orion" savo kariuomenės reikmėms.

„Orion" yra daugiafunkcis įrenginys ir yra įvairių modifikacijų. Dronai gali būti komplektuojami su žvalgybiniais įrenginiais arba bombardavimo užtaisais: valdomomis aviacinėmis bombomis KAB-20, KAB-50, UPAB-50, nevaldomomis aviacinėmis bombomis FAB-50, raketomis oras-žemė.

 

Jie gali gabenti kelis skirtingus užtaisus vienu metu (kiekis priklauso nuo orlaivio tipo) ir įvykdyti daugybę smūgių, po kurių grįžti į bazę pasipildyti degalų ir persikrauti. Šie „Orion" labai skiriasi nuo vienkartinių „Shahed", kurie sprogsta po susidūrimo su taikiniu.

Išoriškai „Orion" išsiskiria baltu „dangteliu", esančiu fiuzeliažo priekyje - jis slepia palydovinio ryšio modulį, kuris padidina skrydžio diapazoną. Šios technologijos dėka bepilotis orlaivis gali atlikti kovines misijas už antžeminės valdymo stoties veikimo ribų.

„Kronstadt" gaminami eksportiniai modeliai, vadinami „Orion", o RF ginkluotosioms pajėgoms sukurti dronai – „Orion-E" arba „Sirius". Analitikai teigia, kad jų charakteristikos gali šiek tiek skirtis.

 

Žinomos drono „Orion-E" („Sirius") savybės:

  •    pakilimo svoris - 1000 kg;
  •    maksimalus naudingasis svoris - 200 kg;
  •    skrydžio nuotolis - 250 km;
  •    maksimali skrydžio trukmė – 24 val.;
  •    maksimalus skrydžio aukštis – 7,5 km;
  •    ryšio atstumas: 250-300 km;
  •    greitis - 120-200 km/val.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(9)
(20)

Komentarai (1)