Ypač karštas susidūrimas – Rusijos naikintuvai atliko superpavojingą manevrą prie pat NATO karo laivų: skelbiama aljanso reakcija  (1)

Du Rusijos naikintuvai priartėjo prie Aljanso laivų nesaugiu atstumu nuo 73 iki 91 metro.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

NATO aljansas penktadienį pranešė, kad du Rusijos naikintuvai „nesaugiai ir neprofesionaliai perskrido“ aljanso laivus per įprastines operacijas Baltijos jūroje.

NATO karinio jūrų laivyno vadavietė nurodė, kad lėktuvai ketvirtadienio rytą skrido virš laivų „300 pėdų (91 metro) aukštyje ir 80 jardų (73 metrų) atstumu“, kai Rusijos pilotai neatsakė į NATO kariuomenės pranešimus.

„NATO laikė sąveiką nesaugia ir neprofesionalia, nes ji buvo vykdoma pavojingoje zonoje, kuri buvo naudojama oro gynybos pratyboms, ir dėl orlaivio aukščio ir artumo“, – sakoma pareiškime. „Sąveika padidino klaidingų skaičiavimų, klaidų ir nelaimingų atsitikimų riziką“.

Pareiškime sakoma, kad NATO pajėgos „elgėsi atsakingai“ pagal galiojančias taisykles.

„NATO tinkamai reaguos į bet kokį kišimąsi į jos teisėtą veiklą šioje srityje, keliantį pavojų mūsų orlaivių, laivų ar jų įgulų saugumui. NATO nesiekia konfrontacijos ir nekelia grėsmės“.

 

Incidentas įvyko sustiprėjus įtampai tarp Vakarų karinio aljanso ir Rusijos dėl Maskvos invazijos į Ukrainą.

NATO padvigubino savo buvimą Baltijos ir Šiaurės jūrose po rugsėjį įvykusių sprogimų „Nord Stream“ dujotiekiuose.

NATO Baltijos jūros grupė, kuriai priklauso olandų, norvegų ir danų laivai, vykdo bendradarbiavimo stiprinimo operacijas su Suomija ir Švedija, kurios ruošiasi prisijungti prie aljanso.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(30)
(-19)

Komentarai (1)