[Žinios trumpai] Užpultas Novorosijsko uostas: Rusija šokiruota - JK žvalgyba skelbia, kas įvyko  ()

Rusijos ir Ukrainos žiniasklaida pranešė apie išpuolį prieš naftos terminalą Novorosijsko uoste.

Ataka prieš uostą Novorosijske – dar vienas strateginis iššūkis Rusijos Juodosios jūros laivynui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praėjusios savaitės pabaigoje, lapkričio 18 dieną, tiek Rusijos, tiek Ukrainos žiniasklaida rašė apie išpuolį prieš vieną iš Novorosijske įsikūrusių naftos terminalų. Šalia terminalo yra Rusijos Federacijos Juodosios jūros laivyno bazė.

Lapkričio 22 d. Didžiosios Britanijos gynybos ministerijos spaudos tarnyba, remdamasi žvalgybos duomenimis, paskelbė pagrindines tezes apie 2022 metų lapkričio 18 dieną Novorosijsko uosto ataką.

 

Po dronų atakos prieš Rusijos karo laivų bazę Sevastopolyje, Rusijos gynybos ministerija nusprendė skubiai perdislokuoti dalį Juodosios jūros laivyno į bazę Novorosijske. Tačiau lapkričio 18-osios įvykiai vėl neleis Rusijos karinei vadovybei ramiai užmigti. Ji suprato, kad bepiločiai orlaiviai ten gali pasiekti karinį jūrų laivyną, juolab, kad Novorosijske yra daug desantinių laivų. Būtent desantiniai laivai po Krymo tilto puolimo tapo pagrindiniais priešo logistikos objektais. Tačiau tuo pat metu jie yra labai pažeidžiami, jei jų nelydi galingesnė flotilė.

 

Kol kas nė viena iš šalių negalėjo iš tikrųjų pasakyti, kas nutiko Novorosijske lapkričio 18 d. Tačiau pats faktas rodo, kad uosto puolimas yra dar vienas strateginis iššūkis Rusijos Federacijos Juodosios jūros laivynui. Be to, šis incidentas dar labiau pakenks ir taip susilpnėjusiai Rusijos jūrinei įtakai Juodojoje jūroje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(273)
(3)
(270)

Komentarai ()

Susijusios žymos: