Rusijos „Paskutiniojo Teismo dienos“ lėktuvas įgavo naujų gebėjimų - jau išbandė praktikoje  (2)

Rusijos „pasaulio pabaigos lėktuvas" Il-80 dabar gali susisiekti su branduoliniais povandeniniais laivais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai rašo „RIA Novosti", remdamasi savo anoniminiais šaltiniais.

Jie teigia, jog kariškiai atliko bandymus, kurių metu Il-80 susisiekė su Rusijos raketomis ginkluotais povandeniniais laivais, kai šie buvo giliai po vandeniu. Kaip paaiškėjo, itin ilgų radijo bangų pagalba „pasaulio pabaigos lėktuvas" geba keistis informacija net per vandens sluoksnį. Tačiau tam povandeninis laivas turi iškelti į paviršių specialią velkamą ryšio anteną, kuri prireikus panardinama.

2020 metais holdingo „Roelectronics" atstovai pranešė, kad tyrimų ir gamybos įmonė „Polet" bando tobulinti Il-80 ryšio sistemas naudodama naujas technologijas. Inžinieriai siekė pagerinti strateginių ir bendrųjų Rusijos armijos pajėgų vadovavimo ir kontrolės patikimumą.

Il-80 (Il-86VzPU) yra oro komandų postas, sukurtas civilinio lėktuvo Il-86 pagrindu. Jo dėka Rusijos valdžia, įskaitant prezidentą, branduolinio karo metu galės kontroliuoti karius, jei suges antžeminio valdymo postai ir ryšių sistemos. Už tai Vakaruose jis buvo pramintas „pasaulio pabaigos lėktuvu" ir „Kremliumi ore". Remiantis atvirais šaltiniais, Rusijos Federacijos aviacijos ir kosmoso pajėgos turi keturias tokias transporto priemones.

Il-80 buvo sukurtas devintajame dešimtmetyje, o 1985 metais jis išskrido pirmą kartą. Yra žinoma, kad lėktuve nėra langų, todėl žiūrėti į lauką galima tik iš kabinos.

 

Interesting Engineering" pažymi, kad rusai išbandė ryšį tarp branduolinių povandeninių laivų ir „pasaulio pabaigos lėktuvo" karo Ukrainoje ir įvairių branduolinio ginklo panaudojimo grėsmių fone. Tuo pačiu metu tokie testai yra planuojami iš anksto ir reikalauja ilgo pasiruošimo, todėl žinutė neturėtų būti laikoma Rusijos Federacijos provokacija. Be to, bandymai su Il-80 nesulaukė tokio plataus viešinimo kaip kiti Rusijos kariniai įvykiai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(28)
(-25)

Komentarai (2)