Pasaulis to dar nematė! Rusijos branduolinis bombonešis Tu-95MS atsidūrė Kinijoje – kinai atsakė tuo pačiu (Foto, Video)  ()

Pirmą kartą istorijoje rusiškas Tu-95MS nusileido Kinijoje, o kiniškas „Xian H-6“ nusileido Rusijos Federacijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lapkričio 30 d., Rusijos ir Kinijos strateginiai bombonešiai Tu-95MS ir „Xian H-6“, dengiami naikintuvų, atliko bendrą skrydį. Lėktuvai skrido virš Japonijos jūros ir Rytų Kinijos jūros. Skrydžio metu lėktuvai pateko į Korėjos oro gynybos valdymo zoną, tačiau oro erdvės nepažeidė.

Be to, šios pratybos buvo ypatingos tuo, kad pirmą kartą Rusijos strateginiai lėktuvai nusileido Kinijos teritorijoje, o kiniški – Rusijos Federacijos teritorijoje, kaip pranešė Kremlius.

Tokios bendros karinės pratybos atrodo kaip sinchroninis ginklų žvanginimas. Be to, tokie jungtiniai manevrai tik dažnėja, o jų aspektai gilėja. Visų pirma strateginių orlaivių nusileidimas kitos šalies teritorijoje, įskaitant antžeminės pagalbos tarnybų mokymą.

 

Nuo 2018 metų Kinijos Liaudies Respublikos kariuomenė dalyvauja bendrose sausumos pratybose „Vostok-2018“, „Centras-2019“, „Kaukazas-2020“. 2021 metais Rusijos kariuomenė treniravosi Kinijoje per manevrus „Vakarų sąveika-2021“, o šių metų rugsėjį vyko bendri mokymai „Vostok-2022“.

 

 

Nuo 2019 metų Kinija ir Rusija vykdo bendrus strateginius aviacijos skrydžius, pirmasis iš jų įvyko liepos mėnesį. Jame dalyvavo du Tu-95MS ir „Xian H-6“. 2020 metų gruodį buvo bendras patruliavimas, vėliau – dar 2021 metų lapkritį. 2022 metais panašūs oro manevrai vyko gegužę. Tai yra, pastarosios pratybos buvo antrosios per metus.

Taigi, tokie bendri manevrai Maskvai ir Pekinui tampa reguliarūs ir dažnesni. Akivaizdus ir jų orientacijos vektorius: konfrontacija su JAV ir jos sąjungininkėmis Ramiojo vandenyno regione.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(109)
(-85)

Komentarai ()