„LG Display“ skelbia technologijų revoliuciją: pristatė pirmąjį didelės raiškos ekraną, kurį naudojantis galima ištempti, susukti ir sulenkti  ()

Sulankstomi, susukami ir sulenkiami ekranai elektronikoje jau po truputį pradedami naudoti, tačiau dabar galime susipažinti ir su dar viena nauja idėja. Bendrovė „LG Display“ pristatė pirmąjį didelės raiškos ekraną, kurį naudojantis galima ištempti, susukti ir sulenkti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bendrovės prototipas – tai 12 colių (30 cm) įstrižainės ekranas, pagamintas iš kontaktiniuose lęšiuose naudojamo silicio, sudarančio lanksčią plėvelę primenančią medžiagą su integruotais šviesos šaltiniais – mikrodiodais. Jo skiriamoji geba yra 100 pikselių colyje (ppi) – t. y. maždaug tokia, kokią turi daugelis monitorių ir televizorių, o ekranas atkuria visas RGB spalvas.

Kaip ir kitos tamprios elektronikos atveju, viduje esantys laidai yra S formos, o ne tiesios linijos, todėl jie gali perduoti elektros energiją net ir būdami ištempti ar suspausti. Šiuo atveju ekraną galima ištempti iki 20 proc. pradinio ilgio, t. y. iki papildomų 5 cm. Tai nėra daug, nes ankstesniuose bandymuose – pavyzdžiui, „Royole“ – buvo pranešta apie 130 proc. ištempimą, tačiau pastaroji bendrovė kol kas sukūrė tik mažesnį ir mažesnės raiškos prototipą.

Jau anksčiau turėjome galimybes pamatyti telefonų su sulankstomais ekranais, televizorių, kuriuos nenaudojant galima suvynioti, ir monitorių, kurį galima sulenkti įvairiais kampais. Naujasis „LG Display“ ištempiamasis ekranas taip pat galėtų būti naudojamas tokiose srityse, o taip pat kaip dėvimas ekranas arba galėtų būti tvirtinamas prie lenktų paviršių – pavyzdžiui, transporto priemonių, orlaivių, baldų ar daugelio kitų daiktų.

 

Parengta pagal „New Atlas“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(14)
(2)
(12)

Komentarai ()