Ukrainai iškart atjungtų deguonį! Rusija ruošiasi naujam „žaibiškam karui“ – puls keliais frontais  ()

Šaltinis teigia, kad Rusijos karių prasiveržimą iš Baltarusijos lydės puolimas prieš Bachmutą, Slavjanską ir Kramatorską. Putinui toks planas pristatomas kaip naujas žaibiško karo variantas


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos karinė vadovybė telkia kariuomenę Baltarusijoje ir planuoja greitu smūgiu užgrobti Lucką ir Lvivą, siekdama atkirsti Ukrainos sieną nuo Vakarų ginkluotės tiekimo. Tuo pat metu planuojamas dar vienas puolimas Bachmuto kryptimi.

Remiantis rusų planais, sėkmingas Rusijos ginkluotųjų pajėgų proveržis turėtų priversti prezidentą Volodymyrą Zelenskį kapituliuoti. Apie tai, remdamasi Rusijos kariniais šaltiniais, praneša „Novaja Gazeta. Evropa“.

Žurnalistai cituoja šiuo metu Gardine esančio rusų kariškio žodžius.

„Kai kuriose dalyse visos materialinės dalys ir įranga perduota rusams. Baltarusiai aprūpina atsargomis ir įranga. Dislokuojamos lauko stovyklos“, – sakė Rusijos karininkas.

Pažymima, kad pagal dabartinius planus Rusijos kariai Baltarusijoje mobilizuotaisiais bus papildyti iki gruodžio vidurio, o bendras grupės skaičius sieks daugiau nei 300 000.

„Sako, puolimas numatytas gruodį, kai žemė pagaliau sušals“, - aiškino žurnalisto šaltinis. „Lygiagrečiai planuojamas proveržis pro Bachmutą į Slavjanską ir Kramatorską“.

Teigiama, kad Rusijos kariškiai nuolat vykdo žvalgybą ir žino, kad Ukrainos pasienio teritorija yra užminuota daugelio kilometrų gylyje, o dauguma kelių suniokoti.

Pasak Rusijos kariškio, veržimasis į ilgalaikes šaudymo vietas per pelkes ir miškus pro minų laukus ir artilerijos ugnį yra panašus į savižudybę.

 

„Pasienyje pastatyti rimti įtvirtinimai, iškasti trijų metrų pločio prieštankiniai grioviai. Į visas puses šaudo Ukrainos artilerija", – aiškino šaltinis ir pridūrė, kad Rusijos grupuotė, sustiprinta baltarusių, negalės pasiekti nei Kyjivo, nei Kovelio.

„Putinas šį planą akivaizdžiai kuria kaip dar vieną žaibiško karo planą“, – reziumavo žurnalistų minimas tariamas Rusijos karininkas.

Kartu aprašytas planas puikiai dera su Baltarusijos gynybos ministro Viktoro Chrenino teiginiais, kuris pareiškė apie tariamai precedento neturintį JAV ir NATO karių buvimo Rytų Europoje padidėjimą ir kad Vakarai esą Rusijos Federaciją ir Baltarusiją jau laiko tiesioginiais priešininkais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(43)
(15)
(28)

Komentarai ()