[Žinios trumpai] „Prasidėjo finalinė stadija“. Vakarai siunčia slaptą žinutę Putinui  (2)

Andrejus Piontkovskis mano, kad Vakarai baiminasi visiško fiasko Rusijoje ir šioje šalyje prasidėsiančio „neramumų laikotarpio“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Politologas ir publicistas Andrejus Piontkovskis mano, kad Vakarai nori įtikinti Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną dėl „kontroliuojamo, taikaus jo pasitraukimo iš valdžios“. Vakarai baiminasi visiškos katastrofos Rusijoje, visiško valdžios sistemos žlugimo šalyje, turinčioje branduolinį ginklą. „Neramumų laikotarpis“ ten keltų grėsmę regiono ir pasaulio saugumui.

„Ukraina atkurs teritorinį vientisumą, bet kitoje sienos pusėje liks didžiulė Rusija su milžiniška chemijos ir branduoline pramone. Šalis, kurioje žlugo valdžia, kurioje kils nauji neramumai, kurioje bus privačios armijos, galinčios kovoti tarpusavyje. Tai šiek tiek stabdo Vakarus. Jie norėtų įtikinti Putiną taikiu ir valdomu scenarijumi“, – sakė Piontkovskis.

 

Anot jo, kaip tik ši aplinkybė ir sulaiko Vakarus nuo lemiamo postūmio, „bet dar vienas baisus Rusijos smūgis į Ukrainos miestus gali viską pakeisti“.

„Bet kokiu atveju karo baigtis yra aiški, esame paskutiniame etape“, – pabrėžė politologas.

(78)
(6)
(71)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: