Prie Rusijos sienos kaupiasi galinga jėga – atvyksta legendinė JAV 1-oji pėstininkų divizija su „Abrams“ tankais (Video)  ()

Šeštadienį Gdynės uoste prasidėjo apie 800 vienetų amerikiečių karinės technikos iškrovimas iš garsiosios 1-osios pėstininkų divizijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai yra legendinės Amerikos 1-osios pėstininkų divizijos, paprastai žinomos kaip „The Big Red One“, įranga. Amerikiečiai į konteinerių terminalą Gdynėje atvyksta 20-ąjį kartą.

Iškrovimas Gdynėje truko dvi dienas (iki sekmadienio). Šeštadienį į Lenkiją atvykę amerikiečiai šalyje ir Europoje bus dislokuoti artimiausius devynis mėnesius.

Po šio laiko kariškiai kartu su technika grįš į tėvynę, o į jų vietą atvyks nauji daliniai.

Tarp įrangos yra M1 „Abrams“ tankai. Po iškrovimo nauja technika bus gabenama į Gdynės uosto sandėlį, per artimiausias dvi savaites traukiniais ir sunkvežimiais bus pristatyta į įvairiose Lenkijos vietose esančias karines bazes.

 

Sausį į Gdynę iš JAV atplauks dar vienas laivas su dviem tūkstančiais 1-osios pėstininkų divizijos technikos vienetų. Dalis vyks į šalies rytus, kur kartu su Lenkijos kariuomene treniruosis amerikiečių kariai.

Vasarį Rusijai užpuolus Ukrainą, NATO į rytinį Aljanso flangą nusiuntė papildomų pajėgų ir įrangos, įskaitant apie 40 000 karių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(214)
(15)
(199)

Komentarai ()