„Kremlius ieško būdo kaip pabaigti karą“ – jei pasieks 2 tikslus, Rusija gali pasitraukti iš karo  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos pasiekė kelias svarbias pergales, o sunkius pralaimėjimus patyrusi Rusija ieško galimybės užbaigti karą, bet vis dar bando žaisti su laiku.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taip teigia Aukščiausiosios Rados Gynybos komiteto sekretorius Romanas Kostenko. Anot jo, rusai vis dar nepasiekė jokio invazijos pradžioje deklaruoto tikslo.

„Jie norėjo per savaitę užimti Ukrainą. Prisimename, kaip Putinas snobiškai siūlė kariškiams susitarti ir sudėti ginklus. Lavrovas sakė, kad mes galime baigti karą net rytoj, jei Ukraina kapituliuos. Bet Ukraina nepasidavė. Ir dabar rusai ieško būdų, kaip viską užbaigti“ ,- sakė Kostenko.

Kostenkos teigimu, net Rusijos kariškiai, duodantys įsakymus paleisti raketas, jau supranta, kad karas jiems pralaimėtas. Tačiau jie gali ir toliau pasakoti pasakėčias vadovybei, kad „Ukraina tuoj subyrės ir susitars“.

Dabar okupantai bando sugalvoti bent kokį sprendimą ir žaisti su laiku, kad nepatirtų tokio skaudaus pralaimėjimo kare. Štai kodėl jie sutelkė savo pastangas į Donecko ir Luhansko sričių užgrobimą.

„Jie ieško būdų, kaip pasiekti vadinamuosius karo „tikslus“. Geriausia jiems yra Luhansko ir Donecko sritis. Tai yra „tikslai“, kuriais galima pamaitinti Rusijos visuomenę. Atsižvelgdami į tai, jie bandys išeiti iš karo“, - pabrėžė Kostenko.

 

Kremlius vis tiek gali meluoti rusams kažką panašaus į „nužudė visus nacius“ ir „sunaikino Ukrainos kariuomenę“. Bet be Luhansko ir Donecko sričių jiems bus sunku paaiškinti, kokią pergalę jie neva iškovojo Ukrainoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(69)
(2)
(67)

Komentarai ()