[Žinios trumpai] Europos centrinis bankas prognozuoja bitkoino žlugimą  (2)

Europos centrinis bankas ypatingai stebi bitkoiną, net kai jis atsigauna po FTX žlugimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tinklaraščio įraše, pavadintame „Paskutinis bitkoino pakilimas", paskelbtame oficialioje Europos Sąjungos svetainėje, ECB įspėja apie šios skaitmeninės valiutos vertės kritimą ir mano, kad gali prasidėti jos žlugimas.

Kaip pažymi ECB, didžiausia bitkoino vertė – beveik 70 000 USD – buvo pasiekta tik prieš metus, 2021 m. lapkritį, tačiau iki 2022 m. birželio mėn. ji sumažėjo iki mažiau nei trečdalio buvusios vertės. Tačiau tikroji problema, banko manymu, yra ne laikini pakilimai ir nuosmukiai, o visos technologijos trūkumai: tai, kad valiuta neturi vidinės vertės, dažniausiai buvo naudojama spekuliacijai ir retai legaliems sandoriams.

„Bitkoinų šalininkams atrodo, kad stabilizavimasis signalizuoja apie atokvėpį kelyje į naujas aukštumas", – rašoma įraše. „Tačiau labiau tikėtina, kad tai dirbtinai sukeltas paskutinis aiktelėjimas prieš kelią žemyn – ir tai jau buvo galima numatyti prieš žlungant FTX ir bitkoino kainai kritus gerokai žemiau 16 000 USD".

Nors ankstyvą rudenį bitkoino kaina stabilizavosi maždaug ties 20 000 USD už žetoną, bankrutavus svarbiai FTX biržai, ji dar labiau sumažėjo. Nuo dramatiško FTX žlugimo lapkričio pradžioje, bitkoino vertė šią savaitę krito iki apie 17 000 USD, tačiau net kriptovaliutų šalininkai perspėja, kad tai toli gražu nėra gerų pokyčių signalas.               

 

„Kadangi bitkoinas nėra tinkamas nei mokėjimo sistemai, nei investicijų formai, jam neturėtų būti taikomos reguliavimo sąlygos ir todėl jis neturėtų būti įteisintas“, – rašoma pranešime. „Panašiai finansų pramonė turėtų būti atsargi dėl ilgalaikės bitkoinų investicijų skatinimo žalos – nepaisant trumpalaikio pelno, kurį jie galėtų gauti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(14)
(-3)

Komentarai (2)