Galingas proveržis: sugebėjo perduoti elektros energiją taip pat lengvai kaip Wi-Fi  (5)

Išradėjai teigia, kad jau gali maitinti ar įkrauti įrenginius 9 m atstumu, perduodant iki 50 vatų galios elektros energiją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV startuolis „Reach Power“ kuria naują belaidžio energijos perdavimo per atstumą technologiją. Apie tai rašo „The Register“.

MTI „Reach Power" įkūrėjai tvirtina, jog jų sistema gali perduoti energiją dešimtimis metrų, kad būtų galima vienu metu maitinti arba įkrauti keletą įrenginių. Jų teigimu, naudotis technologija bus taip pat paprasta, kaip ir belaidžiu internetu. „Reach Power" planuoja sukurti pramoninio masto belaidžius elektros tinklus, kurie papildytų tradicinius elektros laidus.

Įmonės tinklalapyje esanti animacija parodo, kaip sistema veiktų, naudojant pakrovimo aikštelę. Sieninis maršrutizatorius automatiškai aptiks belaidžiu ryšiu maitinamą įrangą ir patikrins, ar ji gali prisijungti prie tinklo, taip pat pasirinks geriausią energijos tiekimo kiekvienam įrenginiui kelią. Jis galės stebėti elektronikos vietos pasikeitimus ir keisti perdavimo galingumą tol, kol baterijos bus visiškai įkrautos.

Kūrėjai teigia, jog jų sistema veikia 5,8 GHz radijo dažnių juostoje. Ji gali tiekti iki 50 vatų galios elektros energiją maždaug 9 m atstumu, tačiau galingumas labai priklauso nuo „Reach Power" maršrutizatoriaus dydžio, tikslinio įrenginio ir atstumo tarp jų. Kai kuriais atvejais energija buvo perduodama didesniais atstumais ir didesne galia.

 

Jie taip pat pabrėžė, kad kariuomenei skirta sistema bus daug galingesnė ir „ilgo nuotolio". Startuolis jau pasirašė sutartį su JAV Gynybos departamentu dėl prototipų kūrimo, kurie gali sujungti kelis energiją skleidžiančius modulius, kad būtų užtikrintas stipresnis energijos perdavimas arba didesnis nuotolis.

Bendrovė jau pritraukė 30 milijonų dolerių investicijų, kurias žada skirti technologijų kūrimui. Kūrėjai paaiškino, kad pinigų reikia norint išspręsti daugybę problemų, susijusių su autonominių transporto priemonių ir dronų įkrovimu, laikinų mikrotinklų, skirtų kariškiams ar gelbėtojams, diegimu ir miniatiūriniais daiktų interneto įrenginiais.

 

„Reach" misija yra perduoti energiją taip, kaip Wi-Fi", – sakė įkūrėjas ir generalinis direktorius Chrisas Davlantesas.

Ch. Davlantesas demonstravo įrenginių veikimą. Jis prijungė radiją be baterijų prie belaidžio maitinimo imtuvo. Radijas veikė, nepaisant to, kad atstumas tarp jo ir imtuvo buvo 7,6 m.

Startuolis taip pat sukūrė galios lustą, galintį skleisti ir priimti bangas, pernešančias elektrą. Jį planuojama naudoti įmonės komercinėje produkcijoje, pristatymas numatytas 2023 metų pirmąjį ketvirtį. Pirmieji klientai – robotus ir autonomines transporto priemones naudojantys gamintojai ir logistikos įmonės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(40)
(1)
(39)

Komentarai (5)