Kodėl stipriai sumažėjo okupantų nuostolių skaičiai: rusai turi netikėtą „gelbėtoją“  ()

Pastarosiomis dienomis Rusijos karo aukų skaičius fronte gerokai sumažėjo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei kalbėsime apie priešo darbo jėgą, kasdieninių nuostolių skaičius nuo daugiau nei 500 sumažėjo iki maždaug 300, o rusai kasdien praranda vos kelis technikos vienetus.

Tačiau priežastis gana paprasta ir banali. Nors civiliams tai gali pasirodyti netikėta.

Apie tai „24 kanalui“ pasakoja Olegas Katkovas, „Defense Express“ vyriausiasis redaktorius.

Karo ekspertas pažymėjo, kad, sprendžiant iš viešoje erdvėje esančios informacijos, apie priešo atakų intensyvumo mažinimą kalbos nėra. Nes tai tikrai ne priežastis.

„Galite tiesiog pažvelgti pro langą ir pamatyti, kad, pavyzdžiui, Kyjive vis dar yra sniego. O pietuose sniego nebuvo, o dabar ten visiškai nepravažiuojami keliai. Todėl transportui neįmanoma pravažiuoti“, – sako Olegas Katkovas.

Taigi, orai tiesiogiai lemia karo veiksmų intensyvumą, kurie dabar labiausiai susitelkę Ukrainos rytuose. Jei kalbėtume apie Bachmutą, ten jau vyksta kontaktiniai mūšiai.

„Yra minimalūs ugnies atstumai, kai kovotojai jau mato priešo akis. Kalbame ne apie nuotolinį karą, o apie kontaktinius mūšius kelių dešimčių metrų atstumu“, – sakė „Defense Express“ vyriausiasis redaktorius.

 

Specialistas taip pat išreiškė įsitikinimą, kad Rusijai bet kokie nuostoliai, kuriuos ji patiria mūšio lauke, nėra sprendimo kriterijaus rodiklis. O slapta mobilizacija ir kalinių verbavimas leidžia priešui vykdyti linijinius Ukrainos pozicijų šturmus.

Anot jo, „draugiškos ugnies“ atvejai tarp rusų nėra reti, nes labai dažnai į šturmą eina nuteistieji, kurių Rusija tiesiog negaili. Vadinasi, į nuostolius niekas neatsižvelgia ir jie greičiausiai neprivers Kremliaus persvarstyti pėstininkų invazijos taktikos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(96)
(13)
(83)

Komentarai ()

Susijusios žymos: