[Žinios trumpai] „Dabar jie dreba dėl kiekvieno lėktuvo, jiems tai didžiulis praradimas“. Ždanovas skelbia, kas nutiko po Ukrainos atakos  (4)

Rusijos vadovybė po atakų aerodromuose Engelse ir netoli Riazanės slėps strateginę aviaciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak karo eksperto Olego Ždanovo, neseniai iš bazės prie Riazanės dingo 10 bombonešių, jie jau yra Arktyje (Murmansko sritis).

Interviu „OBOZREVATEL“ Ždanovas minėjo, kad priešo strateginės aviacijos slėpimo taktika yra naudinga Ukrainai. Kad jie galėtų pradėti raketų smūgius, reikia perkelti visą techninę bazę. Ir tai, pasak eksperto, ne vienas mėnuo kruopštaus darbo ir ne vienas transporto aviacijos skrydis.

„Koks gali būti bombonešių maršrutas? Pavyzdžiui, jie gali skristi į Engelsą, ten pasikrauti, tada skristi bombarduoti Ukrainos, tada grįžti į Arktį. Tai sunkiausia logistika. Ir jie, žinoma, slėps lėktuvus, nes labai bijo juos prarasti. Pavyzdžiui, apie Tu-160, jie tvirtina, kad turi 35, mūsų Vikipedija pateikia 16 - vieną modernizuotą ir 15 senų, sovietinių. Kalbant apie Tu-95, jų yra apie 60, bet šiandien nėra tikslių duomenų, kiek orlaivių gali pakilti į orą“, – aiškino Ždanovas.

Anot jo, yra du kriterijai. Pirmasis – seni ir techniškai sugedę orlaiviai. Antrasis kriterijus – įgulos parengimas. Kiekvieno lėktuvo praradimas rusams nepriimtinas. Jie juos slėps.

 

„Todėl jie dreba dėl kiekvieno lėktuvo. Jiems tai yra didžiulis praradimas. Todėl, žinoma, jie juos slėps", - sakė jis.

Tačiau vis dar neįmanoma aiškiai numatyti, kad raketų teroras susilpnės. Didelę grėsmę kelia Engelse vis dar likę Tu-95.

„Iš Riazanės išvežė Tu-122, bet jie yra ir Kurske. Jie mums nieko blogo nepadarė – paleido vieną X-22 ar X-59 raketą ir ne daugiau. Mums svarbiausia Tu-95, kuris paima 14 raketų. Rusija mus bombarduoja daugiausia Tu-95. Jei juos išveš iš Engelso ir paslėps toli, tai taip, galima kalbėti apie susilpnėjimą. Jei jie liks vietoje, tai apie kokį susilpnėjimą galime kalbėti?“ – sakė Ždanovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(55)
(0)
(55)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: