[Žinios trumpai] Taip norisi į Egiptą: Rusijos oro linijos prašo leidimo skristi virš Sirijos  ()

Vežėjų prašymas pateiktas dėl to, kad Turkija, Saudo Arabija, Jordanija, Eritrėja ir Jemenas atsisakė įleisti Rusijos lėktuvus į savo oro erdvę, jiems skrendant į Egiptą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Orlaiviams iš Rusijos Federacijos uždarius Jordanijos oro erdvę, į Egiptą skraidančios Rusijos oro linijos paprašė Federalinės oro transporto agentūros panaikinti prieš beveik dešimt metų dėl šalyje vykstančio karo įvestą draudimą skraidyti per Siriją.

Anot „The Moscow Times", vežėjų prašymas pateiktas dėl to, kad Turkija, Saudo Arabija, Jordanija, Eritrėja ir Jemenas atsisakė į savo oro erdvę įsileisti Rusijos lėktuvus su dviguba registracija. Visų pirma problemų kilo dėl „NordWind" ir su ja susijusių įmonių „Icarus" ir „iFly".

Pažymima, kad Federalinė oro transporto agentūra 2013 m. balandį uždraudė skrydžius virš Sirijos dėl pranešimų apie raketų atakos grėsmę „NordWind" orlaiviui, skridusiam iš Egipto į Kazanę. „Rosaviatsia" šiuo klausimu jau kreipėsi į Rusijos užsienio reikalų ministeriją ir ten gavo pritarimą. Tačiau sprendimas dar turi būti suderintas su Rusijos gynybos ministerija.

 

Leidinio teigimu, jei vežėjai negaus leidimo skristi per Siriją, jie neturės kitų galimybių, sako Rusijos kelionių pramonės sąjungos viceprezidentas Dmitrijus Gorinas. Tai lems „skrydžių kainų koregavimą", – sakė jis. Sunkumų kils ir apie 3000 rusų grįžtant iš Egipto.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(1)
(16)

Komentarai ()