Bus didelės skerdynės: Rusija pereina prie naujos taktikos, kurią SSRS naudojo per Antrąjį pasaulinį karą  ()

„New York Times“: Rusija pereina prie naujos taktikos, kurią SSRS naudojo per Antrąjį pasaulinį karą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariuomenė planuoja didelio masto pėstininkų atakas, panašias į Sovietų Sąjungos vykdytas Antrojo pasaulinio karo metais, interviu „The New York Times“ sakė Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Michailas Podoliakas.

Podoliako teigimu, Rusija jau užverbavo ir rengia karius, kurie gali būti panaudoti didelio masto pėstininkų atakoms. Tai yra viena iš kelių galimų grėsmių, su kuriomis Ukraina gali susidurti žiemos mėnesiais, sakė pareigūnas.

Jis taip pat pažymėjo, kad toks didžiulis pėstininkų karas, kuriam, atrodo, ruošiasi Maskva, nebus veiksmingas prieš Ukrainos vis sudėtingesnį tiksliai valdomų ginklų ir žvalgybinių bepiločių orlaivių arsenalą.

„Rusijos politinė vadovybė aiškiai atsisako pripažinti jau įvykusius taktinius pralaimėjimus ir laikosi bet kokių, net ir pačių iliuziškiausių šansų pakeisti situaciją savo naudai“, – sakė Podoliakas.

Ukrainos valdžia, vertindama Rusijos karinius tikslus, remiasi savo karinių ir užsienio žvalgybos tarnybų išvadomis bei sąjungininkų kompetencija, rašo leidinys.

Podoliakas sakė, kad Ukraina rimtai žiūri į kito Rusijos puolimo riziką. Jis mano, kad Vakarų vyriausybės turėtų atsižvelgti į šias grėsmes planuodamos būsimus ginklų tiekimus Ukrainai.

Rusijos vadai, anot jo, „rūpestingai palaiko Putino iliuziją apie „pergalės“ galimybę, kad, pirma, išsaugotų asmeninę Putino galią, ir, antra, išvengtų griežtos bausmės už pralaimėjimo pripažinimą“.

 

„Būtina, kad mūsų partneriai ne mažiau rimtai žiūrėtų į šią riziką, – sakė jis. – Rusija nėra suinteresuota baigti karą tol, kol nepatirs rimto karinio pralaimėjimo ir bus priversta susitelkti ties savo vidaus politine pertvarka.“

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadas generolas Valerijus Zalužnas praėjusią savaitę „The Economist“ sakė, kad Ukraina tikisi naujo Rusijos puolimo sausio-kovo mėnesiais. Pasak jo, Maskva ruošia naują 200 000 karių grupę. Zalužnas neabejoja, kad Rusija dar kartą bandys užimti Kyjivą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(33)
(1)
(32)

Komentarai ()

Susijusios žymos: