[Žinios trumpai] Rusija gali pulti Slovakiją: Vokietija skubiai imasi veiksmų  (2)

Priešlėktuvinė sistema „Mantis" dėl greitašaudžių pabūklų galės numušti sparnuotąsias raketas ir bepiločius orlaivius 3 km spinduliu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos vyriausybė planuoja įrengti priešlėktuvines sistemas, kad apgintų remonto centrą Slovakijoje. Tai pranešė „Defense Romania".

Slovakijos gynybos ministras Jaroslavas Nagy sakė, kad Vokietijos vyriausybė planuoja dislokuoti oro gynybą „Rheinmetall" remonto bazėje. Smulkesnės informacijos apie susitarimą nėra, tačiau Vokietijos gynybos ministrė Christine Lambert kalba apie „Mantis" įrengimą.

Ji bus įrengta prie Vokietijos remonto centro šalia Michalovcės miesto Slovakijoje. Ten remontuojama vokiečių technika, kuri perduodama Ukrainos kariuomenei. Tikriausiai Vokietija nori įrengti gynybos sistemą, nes baiminasi Rusijos atakų raketomis ar bepiločiais orlaiviais-kamikadzėmis.

SAM „Mantis" yra trumpo nuotolio kompleksas. Jis gali numušti sparnuotąsias raketas ir UAV 3 km spinduliu. Įrenginys gali iššauti iki 1000 šovinių per minutę. „Defense Express" taip pat priduria, kad koncernas „Rheinmetall" pasirašė sutartį už 182 mln. eurų. Už šias lėšas bendrovė iki 2024 metų pagamins du priešlėktuvinės artilerijos įrenginius „Skynex".

 

Slovakijoje „Mantis" gali rimtai sustiprinti šalies oro gynybą, nes ji ginkluota tik sovietiniais modeliais: oro gynybos sistema „Kub" ir „Igla-1". Taip pat turėta S-300 divizija, bet ji buvo perduota Ukrainai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(120)
(10)
(110)

Komentarai (2)