Rusija jau turi planą 2023 m. atakuoti dar vieną valstybę: kaip galėtų atrodyti šis Kremliaus puolimas (Video)  ()

Ir kaip tokio plano įgyvendinimas iš tikrųjų gali kelti grėsmę pietiniam Ukrainos flangui.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-12-22 Rusija jau turi planą 2023 m. atakuoti dar vieną valstybę: kaip galėtų atrodyti šis Kremliaus puolimas (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Moldovos informacijos ir saugumo tarnybos direktorius Alexandru Mustiatse interviu „TVR Moldova“ sakė, kad Rusijos Federacija ruošiasi atakai prieš šią šalį 2023 m. Jis teigė, kad Kremlius jau turi paruoštą agresijos prieš Moldovą planą, kurio įgyvendinimas tiesiogiai priklausys nuo Rusijos sėkmės kare prieš Ukrainą.

Tuo pat metu Moldovos specialiosios tarnybos vadovas pareiškė, kad Kremlius nori sukurti „junginį“ su nepripažinta Padniestre. Ir kad pagal rašistų ketinimus taip pat yra labai didelė rizika, susijusi su Kišiniovu, kaip šalies sostine.

Skaitant pažodžiui tai, kas išdėstyta, išeina taip – ​​panašu, kad Rusijos Federacija galės nutiesti „koridorių“ į Padniestrę per Pietų Ukrainos žemes, ir ši sąlyga laikoma „atspirties tašku“ Rusijos karo prieš Moldovą pradžiai. Bet atvirų šaltinių duomenimis, viskas atrodo visiškai priešingai – Kremlius gali pradėti „ribotą karą“ prieš Moldovą būtent kaip „kompensatorių“ už nesėkmes kare prieš Ukrainą.

Toliau verta įvertinti šalių jėgų santykį. „Military Balance 2022“ rodo, kad Moldovos ginkluotosiose pajėgose yra 5150 reguliariųjų karių + 58 000 rezervistų.

Sausumos pajėgose yra 3250 karių, suskirstytų į 4 lengvąsias brigadas ir 1 SSO brigadą. Nurodytas jų dispozicijoje esantis technikos ir ginkluotės kiekis – devyni BTR-D, 12 vnt. BTR-80, 44 vnt. BMD-1, 52 vnt. MT-LB ir 80 šarvuočių TAB-71 (iš viso beveik 200 šarvuočių). Deklaruojamas artilerijos sistemų ir MLRS skaičius yra beveik 250 vienetų, iš kurių 31 MT-12, 31 D-20 haubicos, 20 „Hiacint-B“ haubicos, 16 M-30 pabūklų ir 11 „Uragan“ MLRS, taip pat – 132 82 mm ir 120 mm minosvaidžiai.

Deklaruojamas kariuomenės oro gynybos technikos skaičius – 28 vienetai ZU-23-2 ir 11 priešlėktuvinių pabūklų S-60.

Moldovos oro pajėgos turi 600 karių, du An-2, šešis Mi-8 ir, regis, net tris oro gynybos sistemas S-125M1.

„Military Balance 2022“ nepateikia išsamių duomenų apie Rusijos grupuotę Padniestrėje, tik mini 1500 Rusijos armijos karių, „kelių“ Mi-8 ir septynių Mi-24 buvimą. Todėl toliau apibūdinsime duomenis, kurie buvo žinomi 2022 m. gegužės mėn. ir kuriuos anksčiau aprašė „Defense Express“.

 

Tuo metu buvo kalbama, kad Rusijos kariuomenė šiame anklave turi iki 100 šarvuočių ir gali suformuoti iki dviejų bataliono taktinių grupių (BTG). O Padniestėje esanti ginkluotė – iki 40 T-64 ir T-72 tipų tankų, apie 30 vienetų BMP-1 ir iki 100 vienetų BTR-60 ir BTR-70, taip pat iki 40 vienetų BM-21 „Grad“. Iš viso apie 8000 karių, iki 40 tankų, iki 240 savaeigių pabūklų ir iki 40 savaeigių pabūklų.

Formaliai rašistai turi kokybinį pranašumą. Kalbant apie gyvąją jėgą, čia rusai turi kiekybinį pranašumą prieš Moldovos ginkluotąsias pajėgas tik atitinkamai 2,4:1 ir 2:1. Tai labai apsunkina orkų galimybes pradėti puolimą Moldovos žemėje, ypač Kišiniovo kryptimi. O tai, savo ruožtu, reiškia, kad į operaciją reikia įtraukti „oro komponentą“.

 

Pilotuojami taktiniai lėktuvai nerizikuoja skristi į oro gynybos zoną. Todėl nereikėtų atmesti, kad galima Kremliaus agresija prieš Moldovą visų pirma bus lydima raketų smūgių į svarbiausią šalies infrastruktūrą. Be to, rusai jau panaudojo Moldovos teritorija savo raketomis ataakuodama Ukrainos oro erdvę, o oficialusis Kišiniovas negalėjo nieko padaryti.

Jei Rusija išdrįs pulti Moldovą „rusakalbių apsaugos“ pretekstu, bet kokios formos puolimas sukels tiesioginę grėsmę Ukrainai.

Nes tai visų pirma reikš potencialaus pavojaus sugrįžimą į Odesą, kuris buvo pašalintas 2022 metų gegužę po to, kai priešlaiviniai kompleksai „Neptūnas“ ir „Harpūnas“ pradėjo eiti kovines pareigas. Ir taip pat – dėl „universalių“ priežasčių Kremlius ir toliau ignoruoja tautų teisę į taikų vystymąsi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(14)
(-8)

Komentarai ()