Prognozuojamas žaibiškas ir mirtinai pavojingas Ukrainos proveržis  ()

Ekspertas prognozuoja žaibišką Ukrainos ginkluotųjų pajėgų proveržį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotosios pajėgos yra pajėgios žaibiškai žengti į Melitopolį. Dabar ši kryptis yra perspektyviausia zona, kurioje priešas gali patirti naują pralaimėjimą.

Tai interviu „RBC-Ukraine“ pareiškė karo ekspertas pulkininkas Serhijus Grabskis. Jis papasakojo, kaip tai paveiks visą frontą.

„Objektyviai vertinant, tai bus pietinė kryptis, ypač Melitopolis. Jei eisime į Melitopolį, išspręsime dvi problemas. Pirmiausia nukertame sausumos koridorių į Krymą. Antra, Krymą paverčiame sala ir visa jo strateginė vertė okupantams prarandama su prieiga prie Melitopolio“, – aiškino ekspertas.

Grabskio teigimu, tai užtikrins ir Vuhledaro spaudimas į pietus, ir platus frontas dešiniajame Dniepro krante, iš kurio bus galima apšaudyti įsibrovėlius. Tai pakenks priešo gynybai ir sukurs prielaidas prasiveržti.

Ekspertas mano, kad rusai suvokia sau gresiantį pavojų ir todėl gabena viską, kas įmanoma prie Melitopolio. Grabskis pažymėjo, kad ten vyksta ešelonai technikos ir papildomo personalo – į Tokmaką, Melitopolį, Veselę. Be to, Primorske kuriamos priedangos bazės, o Novaja Kachovkos srityje atliekami manevrai.

 

„Ir tai rodo, kokią reikšmę jie teikia Melitopoliui ir kaip aiškiai jie suvokia Ukrainos puolimo perspektyvas. Todėl sakyčiau, kad Melitopolis atrodo kaip perspektyviausia sritis, kurioje priešas gali sulaukti naujo pralaimėjimo. Ir šis pralaimėjimas jam bus katastrofiškas“, – reziumavo jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(196)
(5)
(191)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: