Chersone rastos „skraidančio tanko“ nuolaužos – šalia kryžius su grėsmingu įrašu (Video)  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos aptiko rusiško kovinio sraigtasparnio Ka-52 nuolaužas lauke netoli Suchanovo kaimo Chersono srityje. Sraigtasparnis buvo sunaikintas per mūšį dar rudenį. Tačiau jiems pavyko pasiekti jį tik po RF ginkluotųjų pajėgų pabėgimo iš Chersono placdarmo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos karo žurnalistas „YouTube“ paskelbė filmuotą medžiagą apie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 9-ojo pėstininkų bataliono karių rastas nuolaužas.

„Radome sraigtasparnį. Iš jo liko tik tiek: kulkosvaidis, užtaisytos kasetės... štai ir jo vamzdžiai. Visur guli atsarginės dalys... Jis stipriai sudužo“, – užkulisiuose komentavo kariškiai.

Šalia nuolaužų kovotojas aptiko kryžių su užrašu rusų kalba: „Atkeršysime“. Sprendžiant iš šios detalės, per avariją žuvo rusų „skraidančio tanko“ įgula.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo duomenimis, nuo plataus masto invazijos pradžios Rusijos kariuomenė Ukrainoje jau prarado 267 sraigtasparnius. Tarptautinis projektas „Oryx“ savo duomenų bazėje turi filmuotą medžiagą, patvirtinančią, kad Ukrainos kariai sunaikino 63 vienetus. Su nauju vaizdo įrašu jų skaičius išaugo iki 64.

 

„Rusų artileristai paliko kryžių, rašydami, kad atkeršys už žuvusiuosius. Tačiau, kaip matome, rusai žodžio netesėjo ir greitai pabėgo iš savo pozicijų ir apskritai paliko visą Chersono placdarmą“, – rašė Butusovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(45)
(1)
(44)

Komentarai ()