[Žinios trumpai] Analitikai: Prigožinas ruošia rusus pralaimėjimui prie Bachmuto, jau nustatė „kaltus“  ()

Pasitvirtino ekspertų išvados, kad „vagneriečių" šturmas prie Bachmuto pasiekė kulminaciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Wagner" lyderis Jevgenijus Prigožinas rengia informacinius pranešimus, pagal kuriuos dėl nesėkmių prie Bachmuto kaltins S. Šoigu, gynybos ministeriją ir Rusijos gynybos pramonę.

Kaip rašo Karo studijų institutas, „vagneriečių" pareiškimais apie amunicijos trūkumą ir sunkumus prasibrauti per Ukrainos ginkluotųjų pajėgų gynybą siekiama panaikinti asmeninę J. Prigožino atsakomybę dėl nesėkmingų mūšių.

Neseniai duodamas interviu „RIA Novosti” J. Prigožinas skundėsi, jog Ukrainos kariuomenė kas 10 metrų turi gynybines linijas.

Nors tuo pačiu metu patys „vagneriečiai" padarė viską, kad parodytų prokarinei publikai, kad už „sėkmę" Bachmuto kryptimi buvo atsakingi jie asmeniškai, o ne eilinė Rusijos Federacijos kariuomenė.

Jau keletą mėnesių iš eilės vyksta beprasmiai Rusijos kariuomenės puolimai Bachmuto pakraščiuose ir kitose Donecko srities gyvenvietėse. Anot kariškių, priešas į Bachmutą traukia viską, kas tik yra parengta kovai.

 

Vakarų analitikai tokį fanatizmą sieja su „vagneriečių" strategija, tiksliau – su lyderio Jevgenijaus Prigožino politinėmis ambicijomis. „Putino virėjas" bando įrodyti Rusijos vadovybei, kad būtent jo samdiniai yra veiksmingi kovotojai, taip pat bando pritraukti ultradešiniosios publikos palaikymą.

Tačiau J. Prigožino samdinių ištekliai jau buvo pradėję išsekti, dėl to Vakarų analitikai prognozavo artėjančią Ukrainos puolimo kulminaciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(72)
(6)
(66)

Komentarai ()