„Samsung“ skelbia apie galingą krizę: taip blogai nebuvo daugybę metų  (2)

„Samsung Electronics“ penktadienį pažymėjo, kad jos 2022 metų paskutiniojo ketvirčio pelnas sumažėjo dviem trečdaliais ir pasiekė žemiausią lygį per aštuonerius metus, nes silpnėjanti pasaulio ekonomika sumažino atminties lustų kainas ir elektroninių prietaisų paklausą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Samsung Electronics“ 2022 metų paskutinio ketvirčio pelnas sumažėjo dviem trečdaliais ir pasiekė žemiausią lygį per aštuonerius metus.

Pietų Korėjos bendrovė paskelbė, kad spalio–gruodžio mėn. veiklos pelnas sumažėjo 69 % iki 4,3 trilijono vonų (3,37 mlrd. USD) nuo 13,87 trilijono vonų prieš metus.

Tai buvo mažiausias „Samsung“ ketvirčio pelnas nuo 2014 m. trečiojo ketvirčio.

„Visoms „Samsung“ įmonėms buvo sunku, bet ypač lustams ir mobiliesiems“, – sakė „BNK Investment & Securities“ analitikas Lee Min-hee.

Tikėtina, kad ketvirčio pajamos sumažėjo 9 %, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, iki 70 trilijonų vonų, teigiama trumpame pranešime. Detalią informaciją apie pelną „Samsung“ paskelbs sausio 31 d.

Didėjančios pasaulinės palūkanų normos ir pragyvenimo išlaidos sumažino išmaniųjų telefonų ir kitų „Samsung“ gaminamų įrenginių, taip pat puslaidininkių, kuriuos tiekia konkurentams, pvz., „Apple“, paklausą.

„Atminties lustų versle ketvirtojo ketvirčio paklausa sumažėjo labiau nei tikėtasi, nes klientai pakoregavo atsargas, siekdami dar labiau sugriežtinti finansus...“, – teigiama „Samsung“ pranešime.

„Samsung“ pridūrė, kad jos mobiliojo ryšio verslo pelnas ketvirtąjį ketvirtį sumažėjo, nes išmaniųjų telefonų pardavimas ir pajamos sumažėjo dėl silpnos paklausos dėl užsitęsusių makroekonominių problemų.

 

„Atminties lustų kainos per ketvirtį sumažėjo apie 20 %, o aukščiausios klasės telefonai, tokie kaip sulankstomi, taip pat nebuvo parduoti“, – sakė Lee Min-hee.

Šiais metais „Samsung“ lustų verslas gali patirti veiklos nuostolių, nes dėl pertekliaus dar labiau mažėja atminties lustų kainos.

„Samsung“ spalį pareiškė, kad nesitiki didelių pokyčių savo 2023 m. investicijose. Analitikai teigė, kad „Samsung“ anksčiau neskelbė apie atminties lustų gamybos mažinimą, tačiau galėtų organiškai pakoreguoti investicijas, atidėliodama įrangos pristatymą ar kitais būdais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(4)
(9)

Komentarai (2)