Spjūvis Putinui: Turkija skelbia pačią geriausią taikos formulę Ukrainai  (1)

Turkijos užsienio reikalų ministro Mevluto Cavusoglu teigimu, Rusijos ir Ukrainos karas baigsis diplomatijos keliu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Turkijos užsienio reikalų ministras Mevlutas Cavusoglu pareiškė, kad Ankara palaiko Ukrainos „taikos formulę", kurią G20 viršūnių susitikime Indonezijoje pristatė Volodymyras Zelenskis. Pareigūnas taip pat pridūrė, kad Rusija demonstruoja pasirengimą deryboms. Apie tai rašo „Anadolu".

Turkijos užsienio reikalų ministras surengė bendrą spaudos konferenciją su Pietų Afrikos Respublikos tarptautinių santykių ir bendradarbiavimo ministru Naledi Pandoru, kurios metu atsakė į kelis klausimus apie Ukrainą.

Mevlutas Cavusoglu pažymėjo, kad Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas dėjo daug pastangų, kad išspręstų padėtį Ukrainoje, ir ypač sustabdytų karo veiksmus. Ministro teigimu, Rusijos ir Ukrainos karas turėtų baigtis diplomatiniu būdu.

„Žinoma, mūsų tikslas yra ilgalaikė taika ir abiem pusėms priimtinas sprendimas. Tikime, kad šis karas baigsis prie derybų stalo. Kuo greičiau, tuo geriau“, – sakė Turkijos užsienio reikalų ministras.

 

M. Cavusoglu taip pat atkreipė dėmesį, kad Rusijos Federacija neva demonstruoja pasirengimą dialogui su Ukraina.

„Yra naujų parametrų ir realijų. Rusija sako, kad dabar yra pasirengusi deryboms. V. Zelenskis pasiūlė 10 punktų taikos planą. Mes, kaip Turkija, palaikome šį planą ir tęsiame savo darbą", – sakė M. Cavusoglu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(67)
(9)
(58)

Komentarai (1)