„Konfliktas žengia į galutinę fazę, tuoj išvysime virėjo lavoną“: skelbiama, kas nutiko tarp Surovikino ir Prigožino  ()

Pažeminimas pareigose oficialiai nekomentuojamas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nauji aukščiausios Rusijos karinės vadovybės pertvarkymai: pažemintas „generolas Armagedonas“ Sergejus Surovikinas, pastaraisiais mėnesiais vadovavęs jungtinei Rusijos Federacijos okupacinei grupei Ukrainoje. Jo pareigas užėmė Generalinio štabo viršininkas Valerijus Gerasimovas, o Surovikinas tapo jo pavaduotoju. Socialiniuose tinkluose aktyviai diskutuojama, kas vyksta.

Pažeminimas pareigose oficialiai nekomentuojamas. Tačiau neoficialiai prokremliškos propagandos šaltiniai skleidžia gandus, kad „generolas Armagedonas“ nepateisino Kremliaus lūkesčių, ypač per VKS. Rusijos karinės aviacijos dalyvavimas kare prieš Ukrainą yra ribotas dėl galingos Ukrainos oro gynybos,  Surovikinas nepajėgė to išspręsti.

Daugelis ekspertų mano, kad Surovikino pažeminimas yra Kremliaus bandymas suvaldyti „Wagner“ vadovą Jevgenijų Prigožiną.

„Tai toks galingas ir grėsmingas lovų perstumdymas blogose kareivinėse. Dėl Gerasimovo paskyrimo į Ukrainą įsiveržusios Rusijos kariuomenės jungtinės grupės vadu, su susidomėjimu stebėsiu konflikto tarp Gynybos ministerijos ir Prigožino atomazgą. Panašu, kad netrukus pamatysime arba smūgį Šoigu, arba – Soledare pasūdytą „virėjo“ lavoną. Konfliktas aiškiai žengia į paskutinę fazę“, – „Telegram“ rašė rusų žurnalistas Saša Sotnikas.

Užsienio politikos tyrimų instituto ekspertas Robas Lee taip pat mano, kad Surovikinas neteko palankumo ne dėl karinių nesėkmių. Jo nuomone, priežastys yra politinės ir kyla dėl konflikto tarp Surovikino ir Prigožino, ir Rusijos generalinio štabo. Ko gero, Kremlius bando sumažinti „Wagner“ lyderio vaidmenį ir įtaką.

 

Karo ir politikos apžvalgininkas Anatolijus Nesmijanas (El Muridas) įsitikinęs, kad personalo pertvarkymas nieko nepakeis, nes Rusijos Federacijos pergalė dabartiniame kare yra neįmanoma.

„Problema ne vadovybėje. Hitleriui buvo atrinkti generolai. Tačiau jiems buvo duota neįmanoma užduotis – laimėti karą, kuriam Vokietija nebuvo pasirengusi“ – „Telegram“ kanale " target="_blank">rašė jis.

O Rusijos opozicionierius Leonidas Volkovas iš Kremliaus propagandos tikisi pagyrų bangos Gerasimovui.

 

„Iki Margaritos Simonian įrašo, kad Maskvoje jau seniai buvo kalbama, kad Gerasimovas yra tikras generolas, griežtas žmogus, ne toks, kaip griuvena Surovikinas, liko suskaičiuotos minutės... 3 2 1“, – pažymėjo jis.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(83)
(2)
(81)

Komentarai ()

Susijusios žymos: