[Žinios trumpai] Idiotai: skelbiama, kas nutiko į Rusiją pabėgusiems Ukrainos išdavikams  (61)

Rusiškas „svetingumas“ Ukrainos išdavikams, pabėgusiems į Rusijos Federacijos teritoriją, pasirodė tik žodžiai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Niekam nerūpi, jokios pagalbos“ – Chersono kolaborantai skundžiasi, kaip juos „mėto“ Rusijos Federacijoje. Išdavikai patikėjo rusų propagandistų iš mėlynųjų ekranų pasakojamomis pasakomis, pažadais ir išvyko į Rusijos Federaciją tikėdamiesi „naujo gyvenimo“ ir užmokesčių.

Tiesą sakant, viskas pasirodė visiškai priešingai. „Pabėgėliai“ stumdomi visais lygiais, įklimpę į Rusijos biurokratijos liūną, negali gauti darbo, leisti vaikų į darželius, mokyklas. Jie išgyvena savo lėšomis nuomojamuose butuose. Visi skundai ignoruojami, jų dokumentai nepripažįstami galiojančiais.

Pareigūnų ir rusų požiūris į iš Ukrainos pabėgusius išdavikus: „jokios pagalbos iš pareigūnų. Aplink tik šaltis. Net prezidentui parašėm. Dokumentai yra, bet tai niekam nerūpi. Svarbiausia, kad Ukrainoje mums davė 15 metų su turto konfiskavimu“, – verkšleno rusų bendradarbis iš Chersono zonos.

 

„Apskritai labai juokinga, kad po visko, kas nutiko, po visko, ką Rusija darė su Donbasu 8 metus, vis dar yra unikalių žmonių, kurie ir toliau tiki šia valstybe ir tikisi kažko iš jos“, – skundus komentuoja Ukrainos žurnalistas Denisas Kazanskis savo „Telegram“ kanale.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(177)
(0)
(177)

Komentarai (61)