[Žinios trumpai] „Bloomberg“: Rusija lipa ant to paties grėblio, ruošiama dirva galingam Ukrainos puolimui  ()

Putino armija patiria milžiniškus gyvos jėgos nuotolius, tai gali suteikti Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms galimybę naujam kontrpuolimui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos karių bandymai užimti Bachmutą Donecko srityje veda prie jų išsekimo. Putino armija patiria milžiniškus gyvos jėgos nuotolius, tai gali suteikti Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms galimybę naujam kontrpuolimui.

Apie tai rašo „Bloomberg“, remdamasi neįvardytu šaltiniu  iš vieno Vakarų gynybos departamentų.

Įsibrovėliai lipa ant to paties grėblio, kartodami karinės vadovybės Donecko srityje klaidą 2022 metų vasarą Severodonecke, Luhansko srityje.

„Rusijos kariai buvo išsekę ir įsitempę, o tai atvėrė galimybę Ukrainai rudenį pradėti sėkmingus atsakomuosius puolimus (Ukrainos ginkluotųjų pajėgų proveržis Charkivo srityje)“, – cituojamas pašnekovas.

Situaciją šioje srityje pakomentavo Rytų grupės pranešėjas Sergejus Čerevatijus.

 

Gindama Soledarą, Ukrainos kariuomenė sugriauna įsibrovėlių svajones ir viltis prasiveržti per gynybos liniją, patekti į operatyvinę erdvę ir toliau žengti link Slaviansko ir Kramatorsko.

„Kiek yra rimtos šalių ambicijos parodys tik šios didelės operacijos. Mūšis dėl Soledaro yra labai svarbus tuo požiūriu, kad mūsų pajėgos neleidžia priešui prasiveržti pro mūsų gynybą ir mus apsupti“, - paaiškino jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(55)
(1)
(54)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: